GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mali trgovci tvrde: Morat ćemo zatvoriti benzinske postaje

Mali trgovci tvrde: Morat ćemo zatvoriti benzinske postaje
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2022 / 14:17
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Armando Miljavac iz Udruge malih trgovaca naftom gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao najnoviju odluku Vlade, o fiksiranju cijena goriva.

“Danas je crni dan za male trgovce naftnih derivata u Hrvatskoj, mi se nalazimo u bezizlaznoj situaciji. Pokušavali smo napraviti kontakt s Vladom da vidimo što će se dogoditi, međutim, danas smo saznali da je situacija takva kakva jest, imamo gubitak od 75 lipa po litri dizela, 10 lipa po litri benzina i više od kune po litri plavog dizela. To znači otprilike, u nekoj maloj benzinskoj postaji u zabačenom mjestu, to je barem 5.000 kuna dnevnog gubitka, dok velike postaje imaju i preko 15.000 kuna gubitka”, rekao je Miljavac za N1 televiziju.

Komentirao je i izjavu ministra gospodarstva, Davora Filipovića, da su trgovačke marže i dalje visoke.

“Ako radite s gubitkom, onda marža nije viša. To bismo jako rado da nam netko objasni. Mi nismo na autoputu, mi smo mali benzinski servisi i nemamo mogućnost koristiti punu cijenu goriva, kod nas je manje aditiviranih goriva, to se ne odnosi na nas. Mi dalje ne možemo raditi, ne da nemamo marže, radimo svaki dan s gubitkom i ako se ne poduzme nešto, morat ćemo zatvoriti svoje postaje”, rekao je Miljavac.

Dodao je da oni žele bilo koje rješenje, koje ih neće tjerati u minus. “Mi smo dobrano potrošili sve naše rezerve i nemamo više prostora. Mi ćemo definitivno morati zatvoriti svoje postaje. Prvo kao znak da ne možemo više dalje, a onda i definitivno, jer nemamo dovoljno kapaciteta da opslužimo sve naše kupce”, rekao je Miljavac.

Istaknuo je da male benzinske postaje drže 20 posto tržišta u Hrvatskoj te da se njihove postaje nalaze na zabačenijim mjestima, gdje se velikim proizvođačima ne isplati biti. “Naše zatvaranje će sigurno poremetiti i snabdijevanje tržišta i komfor kupaca, koji će onda po gorivo morati ići na druga mjesta”, rekao je Miljavac.

“Kad je jek turističke sezone, kad bismo trebali pokupiti novac od naših dragih turista, mi im nudimo gorivo po subvencioniranim cijenama. Uništavamo sustavno nešto što ne bi trebalo uništiti, neka ti stranci plate”, rekao je Miljavac.

“Ovo nije šala, ovo je istina, mi moramo zatvoriti naše benzinske postaje”, dodao je.

Tagovi: Armando Miljavac, Udruga malih trgovaca naftom, cijene goriva
PROČITAJ I OVO
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
DIZEL
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
MOSKVA - EU je već obustavio uvoz ruske nafte. Ali obustava uvoza i naftnih derivata kao što je dizel će i Europi zadati više problema. Svakome je jasno da zapravo i iz Turske ili Indije kupujemo ruski dizel.
Nafta iznad 80 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta iznad 80 dolara
LONDON - Nafta je na početku novog tjedna stabilizirana iznad razine od 80 dolara, a najviše brine moguće ograničenje potrošnje goriva.
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
OIE
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
ZAGREB - Udruženje obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore upozorava da je od dvije tisuće megavata (MW) kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora koje Hrvatska treba ispuniti prema programu OIE do 2023., ostvareno tek 107,5 MW, a razlogom drži zakašnjelu i nepotpunu regulativu.
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
PLANOVI
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
LJUBLJANA - Mađarska naftna kompanija Mol uskoro bi trebala početi prodavati neke od ukupno 53 benzinskih postaja koje kontrolira u Sloveniji, neslužbeno doznaje ljubljanski Dnevnik.
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ANALITIČARI
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ZAGREB - Europska zabrana uvoza rafiniranih naftnih proizvoda iz Rusije kao što su dizel i benzin stupila je danas na snagu, prenose europski mediji. Energetski stručnjak Igor Dekanić u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je kako Hrvatska nema lošu poziciju te kako ne bi smjelo biti problema u opskrbi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE