GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

LNG Hrvatska: Nema onečišćenja, na fotografiji je cvjetanje mora

LNG Hrvatska: Nema onečišćenja, na fotografiji je cvjetanje mora
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 17:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz tvrtke Hrvatska, na pitanje u vezi s tvrdnjama iz udruge Eko Kvarnera o onečišćenom moru kod terminala u Omišlju, iz koje su na društvenim mrežama objavili fotografije, odgovorili su da se kopneni i morski dio lučkog područja LNG terminala redovito obilazi i da onečišćenja nisu primijećena.

„Vezano za fotografiju koja se objavljuje na društvenim mrežama, na kojoj se nalazi terminal za UPP, ista je preuzeta s aplikacije Google Mapsa te je nastala u vrijeme prirodne pojave cvjetanja mora koja se pojavljuje u određeno doba godine“, navode iz LNG Hrvatske odgovarajući na pitanje o informaciji iz udruge Eko Kvarnera da je između Omišlja i Njivica onečišćeno more.

I riječki lučki kapetan Darko Glažar je rekao da nije uočeno onečišćenje mora u blizini LNG terminala. Brod riječke Lučke kapetanije danas je detaljno pregledao područje uz LNG terminal i područje uz Janafov terminal na otoku Krku te nisu uočena onečišćenja, dodao je Glažar.

Udruga Eko Kvarner i njezin predsjednik Vjeran Piršić prijavili su danas da je između Omišlja i Njivica na otoku Krku znatno onečišćeno more, što se jasno vidi na priloženim fotografijama, o čemu su obaviješteni i mediji. Na priloženim fotografijama vidi se i područje LNG terminala.

Iz LNG Hrvatske ističu da je lučko područje terminala pod stalnim nadzorom te da od početka rada terminala do sada na tom području nije bilo onečišćenja mora.

„Implementirani sustavi, uspostavljene procedure i provođenje propisanih mjera zaštite okoliša, uz provođenje propisanog programa praćenja stanja okoliša, prevencija su svakog onečišćenja“, ističu iz te tvrtke i dodaju da provode propisani program praćenja stanja okoliša, a godišnja izvješća o provedenim mjerenjima objavljuju na svojim mrežnim stranicama.

Tagovi: LNG Hrvatska, lng TERMINAL, dARKO gLAŽAR
PROČITAJ I OVO
EBRD kreditira Eles s 25 milijuna eura
KREDITI
EBRD kreditira Eles s 25 milijuna eura
LJUBLJANA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je zajam od 25 milijuna eura operatoru sustava prijenosne mreže Elesu.
Cijene nafte skočile iznad 76 dolara, u fokusu vijesti iz SAD-a
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte skočile iznad 76 dolara, u fokusu vijesti iz SAD-a
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 76 dolara nakon što je američki Kongres suspendirao limit državnog duga, a središnja banka signalizirala da bi mogla napraviti pauzu u podizanju kamatnih stopa.
Energetske tvrtke obilježile 2022.
NA VRHU
Energetske tvrtke obilježile 2022.
ZAGREB - Čak osam prvih mjesta na listi 50 najboljih prema povećanju apsolutnog iznosa ukupnih prihoda pripada energetskim kompanijama.
JANAF okupio poslovnu zajednicu na prvom „networking lunchu“
DOGAĐAJI
JANAF okupio poslovnu zajednicu na prvom „networking lunchu“
ZAGREB – Otvorenost za suradnju i transparentnost imperativ su poslovanja u budućnosti, zaključak je prvog „networking luncha“ u organizaciji Jadranskog naftovoda d.d. pod nazivom „Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove“ održanog danas, 1. lipnja 2023. godine u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.
EPCG pod istragom zbog izbora revizora
ISTRAGA
EPCG pod istragom zbog izbora revizora
PODGORICA – Revizorska kuća HLB Mont Audit podnijela je krivičnu prijavu protiv Elektroprivrede (EPCG) Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnji da je nezakonito izabran revizor BDO da obavi usluge revizije finansijskih izvještaja te državne energetske kompanije za prošlu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE