GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kremlj: Tvrdnje da je Rusija napala plinovode Sjeverni tok su glupe

Kremlj: Tvrdnje da je Rusija napala plinovode Sjeverni tok su glupe
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2022 / 12:37
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Tvrdnje da Rusija stoji iza mogućeg napada na plinovode Sjeverni tok su "glupe", rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja te dodao da Moskva primjećuje naglo povećanje profita američkih kompanija koje opskrbljuju Europu plinom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u dnevnom konferencijskom pozivu s novinarima da je potrebno istražiti incident i da se ne zna rok popravka oštećenih cjevovoda.

Europa istražuje navode Njemačke, Danske i Švedske o napadima koji su uzrokovali curenje plina iz dva ruska plinovoda u Baltičko more. "To je prilično predvidljivo i predvidljivo glupo", rekao je Peskov na tvrdnje da je Rusija možda odgovorna za navodni napad.

"To je veliki problem za nas jer su, kao prvo, obje linije Sjevernog toka 2 napunjene plinom - cijeli sustav je spreman za pumpanje plina, a plin je jako skup...Sada plin odlazi u zrak", rekao je glasnogovornik Kremlja.

"Prije iznošenja bilo kakvih tvrdnji, trebali bismo pričekati istragu ovih pukotina, je li došlo do eksplozije ili ne", napomenuo je Peskov. Informacije o incidentu mogu se očekivati iz Danske i Švedske, dodao je.

Nord Stream AG, operater mreže, objavio je u utorak da su tri od četiri obalne linije plinovodnog sustava Sjeverni tok pretrpjele "neviđenu" štetu u jednom danu. Plinovod Sjeverni tok nije isporučivao plin do trenutka incidenta.

Sjeverni tok 1 izvijestio je o značajnom padu tlaka koje je uzrokovano curenjem plina iz obje linije plinovoda, dok je Sjeverni tok 2 objavio da je u ponedjeljak zabilježen nagli pad tlaka u liniji A.

Tagovi: Sjeverni tok 1, Rusija, Kremlj, Dmitrij Peskov, kompanija E.On, Njemačka, Siemens, Gazprom
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
GORIVO
I u Sloveniji pojeftinjuje gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak su u Sloveniji pale cijene regulirane cijene motornih goriva.
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
OIE
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
LJUBLJANA - Slovenija je u prva tri dana svibnja najveći dio svoje potrošnje pokrivala električnom energijom iz obnovljivih izvora energije (OIE), dok je 4. svibnja proizvedeno više električne energije iz OIE nego što se dnevno potroši, objavilo je Ministarstvo okoliša i klime. danas i energija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE