GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koronavirus prodro i u NE Krško

Koronavirus prodro i u NE Krško
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz
KRŠKO - Nuklearna elektrana Krško (NEK) trenutno ima dvanaest aktivnih infekcija, a oko 10 posto zaposlenika radi od kuće - bilo zbog preventivne samoizolacije zaposlenika ili iz obiteljskih razloga povezanih s učenjem na daljinu.

Imaju 630 zaposlenika, ali budući da su projekti elektrane istovremeno izuzetno intenzivni, u nju dnevno uđe ukupno do 1.000 ljudi.

"Unatoč strogom pogoršanju preporučenih mjera zaštite u NEK-u, unatoč pogoršanju epidemiološke slike, održavamo pouzdanost i učinkovitost rada elektrane i osiguravamo visoku razinu nuklearne sigurnosti", uvjeravali su MMC.

Kako su objasnili, u Sloveniji su uvedene brojne preventivne mjere prije nego što je potvrđen prvi slučaj nove infekcije koronavirusom.

"Odmah smo naručili posao od kuće, otkazali posjete dionika elektrani, zahtijevali dosljedne higijenske mjere kako bismo spriječili zarazu, ograničili poslovna putovanja i sastanke s poslovnim partnerima", nabrojili su.

Objašnjavaju da su, kako bi osigurali nesmetani stabilan rad elektrane, ograničili sve kontakte za ključno operativno osoblje i osigurali im uvjete za izolirani život u takozvanoj zdravoj karanteni prije vrhunca prvog vala epidemije. Privremeno su zatvorili sva gradilišta ili radilišta i uveli rad i pripravnost kod kuće za sve pomoćne funkcije organizacije NEK.

Tagovi: Koronavirus, NE Krško
PROČITAJ I OVO
HEP demantira: Nema obustave izvedbe priključaka na elektroenergetsku mrežu za vikend
DEMANTI
HEP demantira: Nema obustave izvedbe priključaka na elektroenergetsku mrežu za vikend
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda u subotu je demantirala dezinformacije o navodnoj obustavi izvedbe priključaka na elektroenergetsku mrežu tijekom vikenda, na područjima pogođenima potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, dodavši kako od dana potresa rade bez pauze.
Schneider Electric omogućava održivo upravljanje energijom u svakoj kući
ODRŽIVOST
Schneider Electric omogućava održivo upravljanje energijom u svakoj kući
ZAGREB - Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je slijedeću generaciju kućnog sustava za upravljanje energijom, Wiser Energy Center, na virtualnoj Svjetskoj izložbi potrošačke elektronike, CES 2021. Wiser Energy Center namijenjen je europskim tržištima.
Petrol za Crodux platio manje od 200 milijuna eura
NESLUŽBENO
Petrol za Crodux platio manje od 200 milijuna eura
LJUBLJANA - Poslijepodne objavljeno Petrolovo preuzimanje Croduxa najvažnije je preuzimanje u regiji u posljedbnjih nekoliko mjeseci.
Njemačka ubrzala nastavak gradnje Sjevernog toka 2
UBRZANJE
Njemačka ubrzala nastavak gradnje Sjevernog toka 2
BERLIN - Njemačka Federalna pomorska i hidrografska agencija (BSH) dala je zeleno svjetlo da se odmah nastavi s gradnjom kontroverznog plinovoda Sjevernog toka 2 u njemačkim vodama.
Petrol preuzeo Crodux
VELIKI POSAO
Petrol preuzeo Crodux
LJUBLJANA - Uz benzinske postaje, Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja - skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE