GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina: Tankovi nafte prepuni

Kina: Tankovi nafte prepuni
SKLADIŠTENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.07.2020 / 11:13
Autor: SEEbiz
PEKING - Kina, najveći svjetski uvoznik nafte, dobro je iskoristila priliku zbog niskih cijena nafte na tržištu kako bi napunila svoje strateške rezerve i komercijalne zalihe.

Kinezi su prošlog tjedna dosegli prag od 69 posto udjela kapaciteta skladištenja nafte, izvještava specijalizirani analitički portal OilChem China.


Kina je nakupila 33,4 milijuna tona sirove nafte, što je 24 posto više u odnosu na isto razdoblje 2019. Analitičari smatraju da je razina 70 posto najveća mogućnost skladištenja. Dakle, u provinciji Shandong nema dovoljno slobodnih tankova, a tankeri u lukama čekaju istovar već dva do tri tjedna.

Otkup i zalihe u Kini ključna su podrška za inače izuzetno slabo tržište sirove nafte. U svibnju je uvoz nafte u Kinu porastao 19,5 posto, na 47,97 milijuna tona. Tijekom godine ukupni uvoz nafte iznosio je 216 milijuna tona.

Većina nafte dolazi iz Brazila i Rusije, dvije zemlje koje moraju nastaviti prodavati naftu kako bi održale svoje gospodarstvo. Kinezi su većinu svojih količina otkupili po rekordno niskim cijenama koje smo vidjeli u ožujku i travnju.

Za vrijeme krize u coroni, tamošnje vlasti dopustile su mnogim tvrtkama da prošire svoj kapacitet skladištenja, navodeći povoljnu ponudu, a neki su prodavači čak dobili zeleno svjetlo za izvoz.

Tagovi: kineski uvoz nafte, nafta, NR Kina, Rusija, Brazil
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 87 dolara, odražavajući prigušene bojazni da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogli ugroziti opskrbu.
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
GORIVO
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
WASHINGTON - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) odobrit će i ovog ljeta prodaju mješavina benzina s visokim udjelom etanola kako bi ublažila potencijalne poremećaje u opskrbi zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, pokazao je interni dokument.
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE