GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Johnson: Britanija želi postati lider u ekološkoj elektroenergetici

Johnson: Britanija želi postati lider u ekološkoj elektroenergetici
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 10:21
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Velika Britanija želi postati globalni lider u proizvodnji jeftine obnovljive električne energije aktivnim ulaganjem u zelene projekte nakon završetka pandemije COVID-a19, objavio je u ponedjeljak navečer ured premijera Borisa Johnsona, uoči internetskom kongresa vladajuće Konzervativne stranke.

"Britanska vlada odlučila je zemlju pretvoriti u lidera u jeftinoj, čistoj energiji koja je isplativija od ugljena i plina. Uvjereni smo da će se za deset godina svaki dom u našoj zemlji napajati energijom iz morskih vjetroelektrana", rekao je Johnson u govoru čije je izvatke distribuirao njegov ured u Downing Streetu.

Šef britanskih konzervativaca također je ponovio svoju prošlogodišnju izjavu da će ukupni instalirani kapacitet morskih vjetroelektrana u Ujedinjenom Kraljevstvu dovesti do 40 gigavata do 2030. godine. Prethodni cilj bio je 30 gigavata.

Kao neiscrpni izvor energije, vjetar bi mogao biti jednako vrijedan za Veliku Britaniju kao i nafta za Saudijsku Arabiju, rekao je Johnson.

Konzervativna vlada namjerava uložiti 160 milijuna funti u razvoj pučinske energije vjetra.

Prema Johnsonu, javna i privatna ulaganja u tu industriju stvorit će 60 tisuća radnih mjesta, a prijelaz na "zelenu ekonomiju" potencijalno bi mogao osigurati radna mjesta za milijune Britanaca.

Naglasio je da bi razdoblje gospodarskog oporavka nakon pandemije koronavirusa trebalo iskoristiti za "zeleni razvoj" zemlje i svijeta u cjelini.

Tagovi: Boris Johnson, ekološka elektroenergetika, zelena energija, Velika Britanija
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 48 dolara, OPEC+ traži kompromis
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 48 dolara, OPEC+ traži kompromis
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 48 dolara budući da trgovci čekaju ishod neizvjesnih pregovora proizvođača o produljenju sporazuma o ograničenju opskrbe i na iduću godinu.
Chevron dodatno reže potrošnju
POTEZI
Chevron dodatno reže potrošnju
NEW YORK - Američka naftna kompanija Chevron dodatno je danas smanjila budžet za dugoročna kapitalna ulaganja i istraživanje, nakon velikog restrukturiranja poslovanja u nastojanju da riješi problem kolapsa cijena nafte i da sačuva dividendu.
Vlada Federacije BiH potvrdila: Od 1. januara niže cijene plina
PLIN
Vlada Federacije BiH potvrdila: Od 1. januara niže cijene plina
SARAJEVO - Federalna vlada je danas dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području FBiH, počevši od 1.1.2021. godine, koja iznosi 485 KM/1.000 standardnih kubnih metara (Sm3), odnosno 0,485 KM/Sm3, čime je ona smanjena za 8,5 posto u odnosu na dosadašnju cijenu od 530 KM/Sm3.
Istraživanje UN-a: Proizvodnja fosilnih goriva uvelike premašuje klimatske ciljeve
ZAGAĐENJE
Istraživanje UN-a: Proizvodnja fosilnih goriva uvelike premašuje klimatske ciljeve
NEW YORK - Svijet planira proizvesti dvostruko više ugljena, nafte i plina do 2030. nego što bi bilo primjereno ciljevima ograničavanja globalnog zagrijavanja, objavili su UN i znanstvenici šaljući novo upozorenje zbog klimatskih promjena.
Cijene nafte porasle prema 48 dolara, u fokusu OPEC+ i cjepiva
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 48 dolara, u fokusu OPEC+ i cjepiva
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 48 dolara, potaknute očekivanjima da će vodeći proizvođači produljiti sporazum o ograničenju opskrbe a cjepiva protiv covida 19 pomoći i potražnji za gorivima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE