GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JANAF sklopio ugovore za transport i skladištenje s INA-om

JANAF sklopio ugovore za transport i skladištenje s INA-om
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 13:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – JANAF d.d. sklopio je s INA-om d.d. ugovore o transportu nafte i skladištenju derivata. Ugovor o transportu nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka sklopljen je za razdoblje od 1. 7. 2021. do 30. 6. 2022., dok se Ugovor o skladištenju naftnih derivata odnosi na skladištenje na Terminalu Žitnjak u razdoblju od 1. 8. 2021. do 31. 7. 2024. s mogućnošću produženja za naredne dvije godine.

“Unatoč trenutnim izazovima na naftnom tržištu, sklapanje ugovora s INA-om još jedna je u nizu potvrda važnosti JANAF-a kao okosnice hrvatske energetske neovisnosti. Stratešku važnost Društva za Republiku Hrvatsku dodatno podcrtavaju kontinuirani poslovni uspjesi i ostvareni zavidni rezultati iznimno stabilnog poslovanja, uz jačanje odnosa s našim partnerima, ključnim igračima na naftnom tržištu ovog dijela Europe. Ugled i značaj Društva, temeljeni na dobrim upravljačkim odlukama, ogledaju se upravo u ovakvim kvalitetnim partnerstvima s naftnim kompanijama i trgovcima naftom: Pokazatelji snažne prisutnosti i stabilnog položaja JANAF-a na naftnom tržištu rezultat su i proaktivnog pristupom prema poslovnim partnerima jer, unatoč jakoj konkurenciji na mediteranskom spot tržištu, sklapamo nove ili produžujemo postojeće ugovore za skladištenje”, istaknula je Uprava JANAF-a predvođena predsjednikom Uprave mr.sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom, izražavajući zadovoljstvo zbog nastavka poslovnog odnosa s INA-om.

Uprava JANAF-a podsjeća i na postignute rekordne rezultate poslovanja u 2020. godini uslijed odluke Uprave u posljednjem kvartalu prošle godine za optimalizacijom investicija i sklapanja novih ugovora za transport i skladištenje te rasta prihoda iz temeljen djelatnosti.

Inače, JANAF d.d. nalazi se i u ovoj godini u uspješnom poslovnom razdoblju, a tome u prilog idu objavljeni podaci o poslovanju za prva tri mjeseca 2021. godine. Naime, Društvo je u prvom kvartalu ove godine ostvarilo ukupne prihode od 198,4 mil. kuna koji su veći za gotovo 10% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a poslovni prihodi čine 99,3% ukupnih prihoda u tekućem razdoblju. U prvom kvartalu bruto dobit iznosi 93,1 mil. kuna, dok je neto dobit 76,4 mil. kuna.

Prihodi od temeljne djelatnosti Društva, transporta nafte i skladištenja, iznose 195,1 mil. kuna i veći su za 11% od ostvarenja prethodne godine. JANAF .d.d i dalje bilježi snažnu izvoznu orijentiranost jer je više od 62% prihoda iz temeljne djelatnosti ostvareno u poslovanju s inozemnim kupcima. Također, financijski pokazatelji iskazuju iznadprosječne vrijednosti, a prvom tromjesečju investirano je više od 54 mil. kuna.

Tagovi: JANAF, kompanija Ina, Jadranski naftovod, Stjepan Adanić, Vladislav Veselica
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy više nego udvostručio kvartalni gubitak
LOŠE BROJKE
Siemens Energy više nego udvostručio kvartalni gubitak
ESSEN - Njemačka energetska tvrtka Siemens Energy u utorak je izvijestila o gubitku od 598 milijuna eura (641 milijun dolara) u posljednjem kvartalu, u usporedbi s gubitkom od 246 milijuna eura u istom razdoblju prethodne godine.
Nafta se podigla blizu 81 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta se podigla blizu 81 dolara
LONDON - Cijene nafte približile su se u utorak razini od 81 dolara.
EPS u februaru u plusu šest miliona evra
IZVOZ STRUJE
EPS u februaru u plusu šest miliona evra
BEOGRAD – Proizvodnja električne energije Elektroprivrede Srbije je stabilna i prethodnih dana premašivala je potrošnju, te je EPS u februaru u plusu za nešto više od šest miliona evra u prodaji električne energije na veletržištu, rečeno je danas Tanjugu u EPS-u.
MOL spreman prodati dio imovine kako bi preuzeo OMV Slovenija
SPREMNOST
MOL spreman prodati dio imovine kako bi preuzeo OMV Slovenija
lLJUBLJANA - Mađarska naftna kompanija MOL ne isključuje moguću prodaju dijela svoje imovine s ciljem dobivanja suglasnosti Europske komisije za preuzimanje mreže benzinskih postaja OMV Slovenija, rekli su danas za STA iz te kompanije.
BP bilježi rekordnu zaradu za 2022. i pridružio se bogatstvu profita Big Oila
REKORDI
BP bilježi rekordnu zaradu za 2022. i pridružio se bogatstvu profita Big Oila
LONDON - BP je u utorak izvijestio o rekordnoj godišnjoj dobiti, više nego udvostručenoj prošlogodišnjoj ukupnoj dobiti jer su cijene fosilnih goriva skočile nakon ruske sveobuhvatne invazije na Ukrajinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE