GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

JANAF dobio certifikat za ISO 37001 - Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja

JANAF dobio certifikat za ISO 37001 - Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 12:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jadranski naftovod dobio je certifikat za sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja od certifikacijske kuće Bureau Veritas.

Uspješnom certifikacijom za ISO 370001 JANAF je postao prvo trgovačko društvo u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske koje posjeduje ovaj certifikat, ističu iz ove državne tvrtke, koju je nadavno potresla korupcijska afera u kojoj je glavni protagonist bio bivši predsjednik Uprave Dragan Kovačević.

Certifikat ISO 37001 je standard sustava upravljanja s rizicima podmićivanja osmišljen kako bi pomogao organizaciji da uspostavi, implementira, održava i poboljša mehanizme za suzbijanje podmićivanja. Uključuje niz mjera i kontrola koje predstavljaju dobru praksu borbe protiv podmićivanja na globalnoj razini. Ovaj antikorupcijski standard daje sigurnost menadžmentu, odnosno osigurava da organizacija poduzima razumne korake u svrhu sprječavanja podmićivanja, jača integritet i lojalnost zaposlenika te daje sigurnost poslovnim partnerima da JANAF upravlja rizicima u skladu s globalnim regulatornim zahtjevima i najboljom praksom.

Uprava JANAF-a je odluku o uvođenju Sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja donijela jednoglasno, a to je samo jedna od brojnih reakcija i mjera nove Uprave kojima se odgovorilo na izazove i prethodna negativna zbivanja povezana s poslovanjem JANAF-a.

„Implementacijom certifikata ISO 37001, koji se naziva i Antikorupcijskim standardom, ova je Uprava JANAF-a još jednom jasno i odlučno pokazala nultu stopu tolerancije prema korupciji, što je jedan od temeljnih postulata u sadašnjem i budućem poslovanju JANAF-a. Ponosni smo na odluke i mjere koje smo donijeli, a kojima smo uspješno odgovorili na reputacijske i tržišne izazove s kojima smo bili suočeni te smo osigurali stabilizaciju i daljnji razvoj poslovanja JANAF-a u iznimno zahtjevnim tržišnim okolnostima. Za to su zaslužni svi zaposlenici JANAF-a te im se i ovom prigodom zahvaljujemo na iznimno vrijednom i značajnom doprinosu. Zajedno ćemo nastaviti razvijati i unaprjeđivati poslovanje u svim segmentima, a naši rezultati potvrđuju da idemo u dobrom smjeru“, istaknula je Uprava JANAF-a d.d. na čelu s predsjednikom Uprave mr. sc. Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Proces implementacije navedenog sustava u JANAF-u trajao je od listopada 2020. godine do srpnja 2021. godine. Tijekom tog razdoblja doneseno je više različitih dokumenata, kao što su: Politika za suzbijanje podmićivanja, Poslovnik JANAF-a za Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja, Metodologija procjene rizika te Ciljevi JANAF-a za 2021. godinu za navedenu ISO normu. Također, napravljena je procjena rizika po radnim mjestima te je tiskana brošura za zaposlenike o navedenoj normi.

Tijekom same implementacije standarda ISO 37001 Društvo je očekivano bilo suočeno i s određenim izazovima, ali na njih se uspješno odgovorilo te su stvoreni svi preduvjeti za uspostavljanja što konkretnijeg i efikasnijeg antikorupcijskog sustava.

Tagovi: Janaf, Dragan Kovačević, ertifikat za sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja, Vladislav Veselica, Stjepan Adanić
PROČITAJ I OVO
FT: Slovenci planiraju graditi plinovod do Mađarske za alžirski plin
PLINOVOD
FT: Slovenci planiraju graditi plinovod do Mađarske za alžirski plin
LJUBLJANA - Slovenski premijer Robert Golob planira izgraditi plinovod do Mađarske za alžirski plin kako bi susjednoj državi pomogao smanjiti ovisnost o ruskom plinu, piše u utorak list Financial Times, a prenosi agencija STA.
Strah od podizanja kamatnih stopa u SAD-u spustio cijene nafte na 82 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Strah od podizanja kamatnih stopa u SAD-u spustio cijene nafte na 82 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u utorak na međunarodnim tržištima na 82 dolara pod pritiskom bojazni da bi američka središnja banka mogla nastaviti s agresivnim podizanjem kamatnih stopa, što bi zakočilo gospodarsku aktivnost i potražnju za naftom.
MOL: Situacija s opskrbom gorivom u Mađarskoj kritična
KRITIČNO
MOL: Situacija s opskrbom gorivom u Mađarskoj kritična
BUDIMPEŠTA - Situacija je kritična u opskrbi gorivom u Mađarskoj jer je potražnja naglo porasla, a panična kupovina dovela je do nestašice, upozorila je u utorak naftna i plinska grupa MOL, dodajući da je jedino rješenje stvaranje uvjeta za veći uvoz.
Pola kijevske regije idućih dana bez struje
NEMA STRUJE
Pola kijevske regije idućih dana bez struje
KIJEV - Pola regije koja okružuje glavni grad Ukrajine ostat će bez struje sljedećih dana nakon ruskih raketnih napada na elektroenergetska postrojenja, rekao je regionalni guverner Kijeva.
Slovenija dokapitalizirala HSE s prvih 300 milijuna eura
DOKAPITALIZACIJA
Slovenija dokapitalizirala HSE s prvih 300 milijuna eura
LJUBLJANA - Slovenija je danas uplatila 300 milijuna eura za premošćivanje manjka likvidnosti grupe Holding Slovenske elektrarne (HSE). Riječ je o prvoj od dvije tranše u obliku naknadnih uplata kapitala, priopćio je Slovenski državni holding. Do 15. prosinca očekuje se uplata drugog dijela u iznosu od 192 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE