GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina: I radnicima u otkaznom roku novčana potpora zbog štete od potresa

Ina: I radnicima u otkaznom roku novčana potpora zbog štete od potresa
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2021 / 12:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Svi radnici Ina Grupe, neovisno o tome jesu li u otkaznom roku, a pretrpjeli su materijalnu štetu uzrokovanu potresom, imaju pravo na potporu prema kolektivnom ugovoru, ističu u utorak iz Ine.

Nakon što je skupina Ininih radnika na društvenim mrežama uz ostalo ustvrdila da su neki članovi poslovodstva Inine rafinerije u Sisku obavijestili radnike u otkaznom roku, kojima on istječe sredinom siječnja, da nemaju pravo na pomoć zbog štete nastale na njihovim stambenim objektima uslijed potresa, iz Ine su za Hinu rekli da to nije točno.

Iz Ine su odgovorili da su te tvrdnje "apsolutno netočne i zlonamjerne" te da "svi radnici Ina Grupe, neovisno o tome jesu li u otkaznom roku, a pretrpjeli su materijalnu štetu uzrokovanu potresom, imaju pravo na potporu prema Kolektivnom ugovoru".

"Ina Grupa je svjesna situacije u kojoj su se našli stanovnici Sisačko-moslavačke županije te oko 1000 naših radnika koji žive na pogođenom području. Upravo iz tog razloga Uprava kompanije je donijela odluku kojom se odobrava dodatan budžet od dva milijuna kuna za radnike Ina Grupe koji su iznimno pogođeni potresom te su pretrpjeli štetu. Uz to, kolektivni ugovori društava Ina Grupe imaju odredbe o isplati potpore radnicima za slučaj štetnog događaja na imovini u iznosu od 7.000 kuna.

Za isplatu potpore potreban je zahtjev radnika, a za ostvarivanje prava na potporu mjerodavan je datum nastanka štete. Dodatno, kako bismo olakšali ostvarenje prava našim radnicima, rok za zaprimanje zahtjeva produljen je do 31. ožujka, 2021. godine iako kolektivni ugovori društava Ina Grupe propisuju rok od 30 dana", kažu u Ini.

Podsjećaju uz ostalo i da je kompanija donirala 2,5 milijuna kuna novčane pomoći za obnovu, od čega će dio biti iskorišten za obnovu bolnice u Sisku, na raspolaganje stavila svoje vatrogasce te donirala više od 600 litara dezinficijensa, a obiteljima čiji su domovi stradali ustupila kontejnersko naselje i kamp kućice za privremeni smještaj.

Što se tiče dodatka za prehranu, kažu da se on primjenjuje od 1. siječnja 2021. godine pa će biti obračunat i isplaćen uz plaću za siječanj. Naime, skupina radnika je na Facebooku ustvrdila da su radnici u otkaznom roku ostali i bez dodatka za topli obrok od 400 kuna na mjesec.

Tagovi: kompanija Ina, dividenda, kompanija MOL
PROČITAJ I OVO
Dovršetak Sjevernog toka 2 sve neizvjesniji
PROJEKTI
Dovršetak Sjevernog toka 2 sve neizvjesniji
MOSKVA - Nakon što je SAD u utorak uveo sankcije vlasniku ruskog broda za polaganje cijevi za koji se očekivalo da će dovršiti izgradnju plinovoda Sjeverni tok 2, a nekoliko zapadnih tvrtki navodno je prekinulo veze s projektom zbog straha od sankcija, dovršetak Sjevernog toka 2 postaje sve neizvjesniji.
Cijene nafte porasle iznad 56 dolara, sve oči uprte u Washington
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle iznad 56 dolara, sve oči uprte u Washington
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima iznad 56 dolara, poduprte očekivanjima da će novi američki kabinet usvojiti opsežne mjere pomoći u koronakrizi koji će potaknuti gospodarstvo i potražnju za energentima.
HEP demantira gradonačelnicu Siska
DEMANTI
HEP demantira gradonačelnicu Siska
ZAGREB - Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček gostovala je u jučer Dnevniku N1 gdje je komentirala kakva je situacija na području tog grada, ali i u županiji. Tada je kazala i da HEP građane uvjerio da nisu svi sa Sisačko-moslavače županije oslobođeni plaćanja režija, već samo oni s crvenom i narančastom naljepnicom.
EU želi značajniju ulogu eura u energetskom sektoru
AMBICIJE
EU želi značajniju ulogu eura u energetskom sektoru
BRUXELLES - Europska komisija želi ojačati međunarodnu ulogu eura i izgraditi europsku financijsku infrastrukturu kako bi smanjila ovisnost o dolaru i zauzela istaknuto mjesto u sektoru zelene energije.
Grčki Coral preuzeo hrvatskog naftnog distributera Apios
ŠIRENJE
Grčki Coral preuzeo hrvatskog naftnog distributera Apios
ZAGREB - Grčka kompanija Coral objavila je u srijedu da je zaključila sporazum o preuzimanju 75 posto udjela tvrtke Apios, hrvatskog naftnog distributera koji ima 26 benzinskih postaja i čiji će brend biti zamijenjen brendom Shell.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE