GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina donira gorivo, dezinficijense, kamp kućice...

Ina donira gorivo, dezinficijense, kamp kućice...
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2020 / 18:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Ina Grupe u srijedu su priopćili da su donirali 620 litara dezinficijensa koji će preko Crvenog križa biti distribuirani na potresom pogođena područja, a osigurat će i gorivo za žurne službe putem donacija Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji, koji koordinira aktivnosti službi na terenu.

Kako se navodi u priopćenju, Ina Grupa i njezini radnici aktivno su se uključili u pružanje neophodne pomoći potresom pogođenih područja.

Radnici su organizirali prikupljanje potrebne humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, zaštitnih kaciga, zaštitnih maski, rukavica i slično na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će u idućim danima biti dostavljena Hrvatskom Crvenom križu. U organizaciji akcije radnicima je pomogao Ina Klub volontera.

Ina Maziva, pak, donirala su 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa te veće količine dezinfekcijskih maramica, koji će preko Crvenog križa biti distribuirani na potresom pogođena područja.

Također, Ina će osigurati višednevne količine goriva za žurne službe putem donacija na Ina karticama Stožeru ravnateljstva civilne zaštite u Petrinji koji koordinira aktivnosti službi na terenu.

Gorivo će putem INA kartice biti donirano i za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja se nakon tragičnog potresa organizirala sa svojim članovima, restoranima i caterinzima i u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu, navodi se u priopćenju.

Ujedno, na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo od večeras pa do kraja tjedna bit će osigurana besplatna kava te voda od pola litre za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od pola litre.

Istraživanje i proizvodnja nafte i plina Ine stradalnicima je na raspolaganje stavila dvije opremljene kamp kućice, od kojih je jedna krenula u Odru Sisačku, a druga u Glinu obiteljima čiji je dom teško stradao u potresu. Također, jedna obitelj smještena je i u radničkom hotelu Crosca u Ivanić-Gradu koji je i dalje na raspolaganju u slučaju potrebe za smještajem.

Iz Ine poručuju da će nastaviti osluškivati potrebe te nastaviti i nadalje pružati pomoć.

Tagovi: kompanija Ina, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
Nordex dobio veliku narudžbu iz Južne Afrike
POSLOVI
Nordex dobio veliku narudžbu iz Južne Afrike

BERLIN - Nordex, njemački proizvođač vjetroturbina, rekao je u utorak da je primio narudžbu za isporuku i ugradnju 57 N163/5.X turbina iz serije Delta4000 od južnoafričkog kupca kojeg nije imenovao.

Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
LONDON - Na londonskim je tržištu nakon podneva cijena barela s rokom isporuke u svibnju bila gotovo nepromijenjena u odnosu na jučerašnje zatvaranje trgovine i iznosila je 86.64 dolara. Jučer je zaključio trgovinu u plusu 1.32 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE