GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina: Dnevni red skupštine dopunjen zanimljivim zahtjevom MOL-a

Ina: Dnevni red skupštine dopunjen zanimljivim zahtjevom MOL-a
SKUPŠTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2022 / 18:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na zahtjev najvećeg dioničara Ine, mađarskog MOL-a, dopunjen je dnevni red sjednice Glave skupštioine Ine koja će se održati 15. prosinca.

Dnevni red dopunjen je točkom u kojoj če se raspraviti evaluacija mjera poduzetih od strane Nadzornog odbora, u svrhu zadobivanja povjerenja javnosti.

Vlada je prošloga tjedna na zatvorenom dijelu sjednice Glavnoj skupštini Ine za predsjednika Nadzornog odbora predložila Damira Mikuljana. Riječ je o čovjeku koji je šef Časnog suda HDZ-a. Mikuljan je već bio predsjednik Nadzornog odbora u Ini i član te je bio na toj funkciji otkad je smijenjen Damir Vanđelić. Član je bio pet godina.

Glavnoj skupštini Ine je vlada za članove Nadzornog odbora predložila Damira Mikuljana, Branimira Škurlu i Ivu Ivančića.

Prethodno, sredinom listopada Ina je odabrala tvrtku KPMG za provođenje vanjske revizije poslovnih procesa trgovanja plinom. KPMG je jedna od četiri najveće svjetske revizorske kompanije, a odabran je putem natječaja.

Uprava i Nadzorni odbor Ine pokrenuli su postupak vanjske revizije sa svrhom unapređenja poslovnih procesa trgovanja plinom. Ovaj postupak uslijedio je nakon Inine interne istrage o slučaju Škugor, čije rezultate je kompanija dostavila USKOK-u. Rezultati revizije očekuju se ovih dana.

Tagovi: kompanija Ina, kompanija MOL, Damir Škugor, Damir Mikuljan, Branimir Škurla, Ivo Ivančić
PROČITAJ I OVO
I u Sloveniji poskupjelo gorivo
POSKUPLJENJA
I u Sloveniji poskupjelo gorivo
LJUBLJANA .-  Cijene goriva za vancestovne vožnje porasle su u ponoć. Litra 95-oktanskog benzina poskupjela je za 6,7 centi i sada stoji 1,355 eura, dok je litra dizela skuplja za 4,6 centi sa 1,529 eura. Litra lož ulja također je skuplja za četiri lipe, od 1,155 lipa.
Gorivo od sutra znatnije poskupljuje
CIJENE GORIVA
Gorivo od sutra znatnije poskupljuje
ZAGREB - Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici odredila nove cijene goriva te će se od sutra osnovni benzin eurosuper 95 prodavati za najviše 1,41 euro (10,62 kune) po litri, a dizel za 1,51 euro (11,38 kuna).
Blagi tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Blagi tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga su tjedna pale, nakon dva tjedna rasta.
Čermak ostaje u naftnom biznisu, evo o čemu se radi
NOVI ISKORAK
Čermak ostaje u naftnom biznisu, evo o čemu se radi
ZAGREB - Nakon što je tijekom prošle godine sklopio dva ugovora s Jadranskim naftovodom o zakupu terminala sirove nafte, umirovljeni general Ivan Čermak ishodio je ovih dana i dozvolu države za trgovinu naftnim derivatima na veliko.
Cijene goriva u Sloveniji lani poskupjele 23 do 28%
GORIVO
Cijene goriva u Sloveniji lani poskupjele 23 do 28%
LJUBLJANA - Maloprodajne cijene svih naftnih derivata u Sloveniji lani su porasle u odnosu na prethodnu godinu. Prosječna referentna cijena bezolovnog benzina od 95 oktana viša je za 23 posto, dizela za 29 posto, a UNP-a za 38 posto. Referentna cijena ekstra lakog loživog ulja za grijanje bila je viša za trećinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE