GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I u Sloveniji poskupljuje gorivo

I u Sloveniji poskupljuje gorivo
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 10:59
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Regulirane cijene naftnih derivata u Sloveniji porast će u ponoć uz nepromijenjene trošarine.

Na benzinskim postajama izvan autocesta bezolovni benzin od 95 oktana poskupjet će za 3,4 centa na 1,445 eura po litri, a dizel za 4,1 cent na 1,498 eura po litri. Poskupjet će i lož ulje, i to za 4,8 centi na 1,159 eura po litri.

Cijene će vrijediti do uključivo 26. veljače, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, klime i energetike.

Prema njihovim riječima, da cijene nisu regulirane, uz sve dosadašnje poreze i doprinose, litra 95-oktanskog benzina koštala bi oko 1,519 eura, litra dizela oko 1,585 eura, a litra lož ulja oko 1,295 eura. eura.

Marže trgovaca ograničene su sukladno Uredbi Vlade o formiranju cijena određenih naftnih derivata izvan područja autocesta i brzih cesta i mogu iznositi najviše 0,0683 eura za litru dizelskog goriva, 0,0694 eura za litru 95 -oktanski benzin i najviše 0,08 eura po litri lož ulja.

Cijene ovih naftnih derivata će se i ubuduće obračunavati prema metodologiji koja se temelji na kretanju cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu i kretanju tečaja američkog dolara prema euru, navode iz ministarstva. Modelske cijene izračunate su na temelju 14-dnevnih prosjeka cijena naftnih derivata.

Cijene motornih goriva na čvoru autoceste formiraju se slobodno.

Tagovi: gorivo, cijene goriva, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Biden odlučio pustiti milijun barela goriva iz rezerve kako bi smanjio cijene
POTEZI
Biden odlučio pustiti milijun barela goriva iz rezerve kako bi smanjio cijene
WASHINGTON - Administracija predsjednika SAD-a Joea Bidena odlučila je pustiti milijun barela goriva iz strateških rezervi, a cilj je smanjenje cijena na benzinskim crpkama.
Dovršena reforma europskog tržišta električne energije
REFORME
Dovršena reforma europskog tržišta električne energije
BRUXELLES - Članice EU danas su konačno odobrile reformu tržišta električne energije u EU, koja je odgovor na energetsku krizu povezanu s ruskom agresijom na Ukrajinu.
Cijene nafte pale prema 82 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale prema 82 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u utorak na međunarodnim tržištima prema 82 dolara budući da je među ulagačima ponovo prevladala zabrinutost za potražnju nakon signala iz američke središnje banke da zbog inflacije neće žuriti sa snižavanjem troškova zaduživanja.
Gen energija procijenila troškove nove nuklearke Krško
PROCJENE
Gen energija procijenila troškove nove nuklearke Krško
LJUBLJANA - Gen energija je predstavila svoju procjenu troškova izgradnje nove nuklearne elektrane Krško (JEK 2), koja ne uključuje troškove financiranja. Vrijednost investicije procijenjena je na 9314 eura po kilovatu. Za elektranu od 1000 MW to predstavlja 9,3 milijarde, a za elektranu od 1650 MW 15,4 milijarde eura.
Cijene goriva u Mađarskoj pale ispod prosjeka susjednih zemalja
USPOREDBE
Cijene goriva u Mađarskoj pale ispod prosjeka susjednih zemalja
BUDIMPEŠTA - Cijene goriva na pumpama u Mađarskoj ispod su prosjeka u susjednim zemljama, pokazuju tjedni podaci koje je u petak objavio Državni zavod za statistiku (KSH).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE