GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijevi solarni sustavi proizveli 12,6 milijuna kWh električne energije

Huaweijevi solarni sustavi proizveli 12,6 milijuna kWh električne energije
SOLARNA ENERGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2021 / 13:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei povećava napore u postizanju održivosti i CO2 neutralnosti, a svi proizvodi kompanije su posvećeni tim ciljevima, istaknuto je na globalnoj konferenciji “Responsible Business 2021” u organizaciji Reuters Events.

U Huaweiju veliku ulogu u postizanju ciljeva održivog poslovanja vide u jačanju korištenja naprednih ICT rješenja, i to u svim industrijama. Glavni je cilj kompanije smanjiti emisije ugljika, promovirati obnovljive izvore energije i podržati odgovorno gospodarenje.

"CO2 neutralnost, kružno gospodarstvo, energetska učinkovitost i gospodarenje otpadom u središtu su prijeko potrebne održivosti. Jedan od projekata koji vodi u tom smjeru su Huaweijevi Smart PV sustavi, sustavi za solarnu energiju koji jednom kada su ugrađeni mogu smanjiti troškove proizvodnje električne energije za 7 posto. Također, kada se koriste u poslovnim kampusima i kućanstvima, mogu povećati prinos energije za 2 posto i smanjiti potrošnju energije, a time i troškove”, izjavila je Catherine Chen, viša potpredsjednica korporacije Huawei i direktorica odbora.

Prošle je godine Huawei sa 93 svoja dobavljača pokrenuo projekt s ciljem smanjenja emisije ugljika. Postavljene PV elektrane Huaweija proizvele su 12,6 milijuna kWh električne energije, upotrijebljeno je 1,55 milijardi kWh čiste energije, a emisije ugljika smanjene su za više od 620.000 tona. Dodatno, program recikliranja uređaja kompanije proširen je na 48 zemalja i regija, a reciklirano je više od 4.500 tona elektroničkog otpada. Huawei je bio među prvih 5 posto tvrtki CDP-e A List-e, od 9.000 tvrtki koje se brinu o održivosti svojega poslovanja I aktivno smanjuju utjecaj na okoliš.

„Odgovorno poslovanje 2021. godine jasno traži od kompanija da preispitaju dijelove, ako ne i cijelo svoje poslovanje. Ovaj je event također pružio sjajnu platformu za nove akcije, nove suradnje i otvorene inovacije među svim dionicima. Tvrtke poput Huaweija mogu igrati vitalnu ulogu u osiguravanju pravedne tranzicije te mogu poslužiti kao uzor tvrtkama da transformiraju svoje poslovanje”, rekao je Liam Dowd, izvršni direktor, Reuters Events Sustainable Business.

Tagovi: Huawei, solarna energija
PROČITAJ I OVO
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE