GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Holding Slovenske elektrarne (HSE) kupio je od Elektro Maribora 51% udjela u tvrtki za prodaju električne energije i usluga Energija plus.

Posao će biti završen nakon odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, objavili su Elektro Maribor i HSE.

HSE je u regiji prisutan putem tvrtke Dravske elektrarne Maribor (DEM), koja proizvodi najviše energije iz obnovljivih izvora u zemlji, te dizajnerske tvrtke HSE Invest.

"Poznajemo lokalno okruženje, jer u njemu radi više od 300 naših zaposlenika, poštujemo ga i ocjenjujemo kao perspektivnu regiju za daljnji razvoj energetskih djelatnosti", rekao je danas generalni direktor HSE-a Viktor Vračar na potpisivanju ugovora .

Zato se, dodao je, raduju novoj suradnji s Elektrom Maribor ili Energija plus, putem koje će imati izravan pristup krajnjem korisniku.

"Ulazak holdinga u maloprodajnu tvrtku Energija plus od izuzetne je regionalne važnosti, jer dodatno naglašava lokalnu povezanost i društvenu odgovornost lokalnih tvrtki. Mogućnost korištenja energije vjetra i geotermalne energije. Sva planirana poboljšanja, temeljena na strategiji prijelaza na opskrbu zelenom energijom, koristit će svi sudionici na tržištu, pružatelji i korisnici električne energije ", dodao je Vračar.

Predsjednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič zadovoljan je postignutim u pregovorima.

"Vjerujemo da je posao u interesu korisnika usluga Energija plus i njegovih zaposlenika. Energija plus je vrlo uspješna tvrtka. Kupcima nudi sveobuhvatnu i održivu opskrbu energijom unutar krovne marke", rekao je.

Uz opskrbu električnom energijom i prirodnim plinom, Energija plus nudi i opskrbu toplinom, solarne elektrane po principu "ključ u ruke", javnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i mikro-e-mobilnost poput e-bicikala i skutera.

Elektro Maribor će zadržati 49% udjela, najavio je Sovič.

Tagovi: Holding Slovenske elektrarne, Dravske elektrarne Maribor, Elektra Maribor, Energija Plus
PROČITAJ I OVO
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
CIJENE GORIVA
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
ZAGREB - Od utorka nove cijene goriva. Benzin poskupljuje za dva eurocenta, dok cijena dizela pada.
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE