GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus

HSE od Elektre Maribor kupio većiinski udjel u Energiji plus
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Holding Slovenske elektrarne (HSE) kupio je od Elektro Maribora 51% udjela u tvrtki za prodaju električne energije i usluga Energija plus.

Posao će biti završen nakon odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, objavili su Elektro Maribor i HSE.

HSE je u regiji prisutan putem tvrtke Dravske elektrarne Maribor (DEM), koja proizvodi najviše energije iz obnovljivih izvora u zemlji, te dizajnerske tvrtke HSE Invest.

"Poznajemo lokalno okruženje, jer u njemu radi više od 300 naših zaposlenika, poštujemo ga i ocjenjujemo kao perspektivnu regiju za daljnji razvoj energetskih djelatnosti", rekao je danas generalni direktor HSE-a Viktor Vračar na potpisivanju ugovora .

Zato se, dodao je, raduju novoj suradnji s Elektrom Maribor ili Energija plus, putem koje će imati izravan pristup krajnjem korisniku.

"Ulazak holdinga u maloprodajnu tvrtku Energija plus od izuzetne je regionalne važnosti, jer dodatno naglašava lokalnu povezanost i društvenu odgovornost lokalnih tvrtki. Mogućnost korištenja energije vjetra i geotermalne energije. Sva planirana poboljšanja, temeljena na strategiji prijelaza na opskrbu zelenom energijom, koristit će svi sudionici na tržištu, pružatelji i korisnici električne energije ", dodao je Vračar.

Predsjednik uprave Elektra Maribor Boris Sovič zadovoljan je postignutim u pregovorima.

"Vjerujemo da je posao u interesu korisnika usluga Energija plus i njegovih zaposlenika. Energija plus je vrlo uspješna tvrtka. Kupcima nudi sveobuhvatnu i održivu opskrbu energijom unutar krovne marke", rekao je.

Uz opskrbu električnom energijom i prirodnim plinom, Energija plus nudi i opskrbu toplinom, solarne elektrane po principu "ključ u ruke", javnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i mikro-e-mobilnost poput e-bicikala i skutera.

Elektro Maribor će zadržati 49% udjela, najavio je Sovič.

Tagovi: Holding Slovenske elektrarne, Dravske elektrarne Maribor, Elektra Maribor, Energija Plus
PROČITAJ I OVO
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
GAS
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
BEOGRAD - Prekid isporuka gasa kroz Turski tok je zbog planiranog remonta, a u Srbiji je stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u tom periodu, rekao je danas Tanjugu generalni direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 74 dolara, balansirajući između pada zaliha u SAD-u i jačeg dolara koji prigušuje potražnju.
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
ČEKAJU SE STUDIJE
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije naložlio je krajem maja da se obustavi gradnja termoelektrane Kolubara B u opštini Lazarevac, nedaleko od rudnika uglja dok se ne urade studije ekonomske i ekološke opravdanosti.
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
VJETROPARK
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - Njemačka tvrtka Wpd, koja je iskazala interes za izgradnju četiri vjetroparka u BiH, planira u Makedoniji izgraditi vjetroelektranu snage do 400 megavata koja bi bila veća od svih ostalih vjetroelektrana u zemlji zajedno (i onih koje rade i onih koje su u planu ).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE