GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP-u suglasnost za dva kreditna zaduženja ukupne vrijednosti 250 mln eura

HEP-u suglasnost za dva kreditna zaduženja ukupne vrijednosti 250 mln eura
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 15:49
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je na sjednici u ponedjeljak Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) dala prethodnu suglasnost za dva kreditna zaduženja ukupne vrijednosti 250 milijuna eura, pri čemu kredit kod Privredne banke Zagreb (PBZ) iznosi 150 milijuna eura, a kredit kod Erste&Steiermärkische banke 100 milijuna eura.

Kako je izvijestio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat, ugovori o dugoročnim kreditima bit će sklopljeni na rok vraćanja od pet godina, a namijenjeni su financiranju investicijskih projekata društva, kao i općih poslovnih potreba.

"Samim nacrtom ugovora o dugoročnom kreditu određeni su i instrumenti osiguranja, a donošenje ovih odluka neće imat utjecaj na rashode državnog proračuna, budući da nisu uvjetovane davanjem jamstava", rekao je Horvat.

Dodao je da je Nadzorni odbor HEP-a na sjednicama održanima 18. svibnja i 7. lipnja ove godine dao suglasnost Upravi društva za zaduženje.

Kako je vidljivo iz Vladinih odluka, kod PBZ-ovog kredita određena je varijabilna godišnja kamatna stopa u visini tromjesečnog Euribora plus kamatna marža od 1,13 posto, a kod Erste&Steiermärkische banke kamatna stopa je u visini šestomjesečnog Euribora plus marža od 0,75 posto.

Tagovi: Hrvatska elektroprivreda, Privredna banka Zagreb, Erste
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE