GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hamović reorganizira matičnu grupaciju u Londonu

Hamović reorganizira matičnu grupaciju u Londonu
EFT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2023 / 10:07
Autor: SEEbiz
LONDON - Vuk Hamović, koji stoji iza moćne EFT grupacije, proveo je reorganizaciju u matičnom društvu u Ujedinjem Kraljevstvu u Londonu, slijedom koje su njegove kompanije u BiH dobile nove nominalne vlasnike, izvještavva Indikator.ba.

Donesena je odluka o promjeni naziva društva EFT International Investment Holding Limited u Stanari Investment Limited te je sad ovo društvo vlasnik kompanija EFT Rudnik i termoelektrana Stanari d.o.o. Stanari , Energy Financing Team SE Bileća d.o.o. Bileća i EFT HE Ulog d.o.o. Kalinovik.

Takođe je usvojena odluka o smanjenju kapitala kojom se temeljni kapital društva smanjuje sa 347.300,00 eura na 65.060,00 eura poništenjem i gašenjem 28.224 izdanih redovnih dionica od po 10 EUR, od kojih je svaka u potpunosti isplaćena te se iznos kojim se temeljni kapital tako smanjuje upisuje u rezervu. Takođe, 285 redovnih dionica po 10 eura registriranih na ime EFT Holdings AG preoblikovano je u 285 dionica po 10 eura, dok je 6.221 redovnih dionica od po 10 eura reklasifikovano u 12.442 redovnih dionica po 5 eura u kapitalu društva i 285 dionica po 10 eura u 570 dionica po 5 eura.

Reorganizacija društva EFT Investment Limited provodi se s ciljem odvajanja tvrtke u vlasništvo novog holdinga neovisnog o EFT grupi. Konačni kontrolor je sin Vuka Hamovića Miloš Hamović, preko LB Holdinga (fondacija registrirana u Lichtensteinu) u kojoj ima 100% udjela.

Kao rezultat promjene vlasnika, Vlada Republike Srpske je nedavno izmjenila akt od dodjeli koncesije preduzeću Energy Financing Team SE Bileća za izgradnju Hidroelektrane Bileća.

Energy Financing Team najveći je izvoznik električne energije iz BiH, a osim Rudnika i termoelektrane Stanari, koji su u pogonu, radi na projektima solarne elektrane u Bileći i Hidroelektrana Ulog na rijeci Neretvi.

Tagovi: eft, hamović, vuk hamović
PROČITAJ I OVO
Vlada Nadzornom odboru HEP-a predložila opoziv Frane Barbarića
PROCEDURA
Vlada Nadzornom odboru HEP-a predložila opoziv Frane Barbarića
ZAGREB - Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici predložila Nadzornom odboru (NO) Hrvatske elektroprivrede (HEP) da opozove dužnosti, odnosno prihvati ostavku predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, priopćeno je iz Vlade.
Cijene nafte nastavile padati
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte nastavile padati
LONDON - Cijene nafte nastavile su u ponedjeljak padati na međunarodnim tržištima te je cijena barela na londonskom tržištu pala za 45 centa u odnosu na prethodno zatvaranje, na 78,43 dolara, dok se barelom na američkom tržištu trgovalo po 43 centa nižoj cijeni, od 73,64 dolara.
Benzin pojeftinjuje jedan, a dizel dva centa
CIJENE GORIVA
Benzin pojeftinjuje jedan, a dizel dva centa

ZAGREB - Od utorka pojeftinjuje cijena osnovnog benzina za jedan cent, na 1,43 eura (10,77 kuna) po litri, a osnovnog dizela za 2 centa, na 1,44 eura (10,85 kuna), sukladno Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koju je Vlada u ponedjeljak donijela na telefonskoj sjednici.

Barbarić se oglasio, ima poruku za medije i institucije
REAKCIJE
Barbarić se oglasio, ima poruku za medije i institucije
ZAGREB - Odvjetnica smijenjenog šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića, Višnja Drenški Lasan, poslala je dopis medijima koji prenosimo u cijelosti. U njemu se navodi da je, zbog pisanja medija, u javnosti stvoren dojam da je Barbarić već trebao biti pritvoren, i to prije nego što je kazneni postupak protiv njega i započeo.
Cijene nafte prošloga tjedna pale oko 2 posto
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna pale oko 2 posto
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale oko 2 posto jer su trgovci skeptični po pitanju smanjenja proizvodnje OPEC-a i jer je zbog slabosti gospodarstava moguć daljnji pad potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE