GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa GEN-I na krilima digitalizacije i zelenih investicija ostvaruje rekordne rezultate u 2021. godini

Grupa GEN-I na krilima digitalizacije i zelenih investicija ostvaruje rekordne rezultate u 2021. godini
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 14:27
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA / ZAGREB – Ciljano i razvojno usmjerena ulaganja u digitalizaciju omogućila su Grupi GEN-I da iskoristi većinu prilika na energetskim tržištima i ostvari ubrzani rast u svim poslovnim područjima, što je važno za njezin održivi poslovni model.

Sektor globalnog trgovanja najviše je pridonio izvanrednom rezultatu u prvih šest mjeseci. Brzi razvoj digitalizacije dodatnih aktivnosti i procesa omogućen je ulaganjima u podatkovnu infrastrukturu koja pruža mogućnost brzog donošenja odluka podržanog analitikom uz pomoć najnaprednijih alata. Zbog ovih ulaganja Grupa je već u prvoj polovici ove godine ostvarila rekordno poslovanje.

U svjetlu izvanrednog poslovanja u prvih šest mjeseci 2021. godine i procjene pozitivnog nastavka do kraja godine Uprava GEN-I odlučila je poboljšati izvorni poslovni plan za 2021. godinu, koji je već bio postavljen na najvišu razinu u povijesti postojanja Grupe GEN-I. Predviđamo operativnu dobit (EBIT) od 50,7 milijuna eura i neto dobit od 40,3 milijuna eura, čime ćemo više nego udvostručiti planiranu neto dobit. Rezultati prve polovice 2021. tako dokazuju ispravnost strateškog plana razvoja predstavljenog prije nekog vremena i osnažuju smjelost razvoja Grupe.

Digitalizacija procesa i poslovanja u prošloj godini omogućila nam je daljnje širenje poslovanja na globalna financijska tržišta, nastavljajući tako širenje naših trgovinskih aktivnosti. Grupa GEN-I ovim je pristupom uspjela trgovati s više od 100 TWh energije na međunarodnim tržištima u prvoj polovici godine, postigavši tako novu prekretnicu poslovanja. Unatoč iznimnom rastu cijena energenata na međunarodnim tržištima, Grupa je uspjela održati nepromijenjene cijene električne energije za krajnje kupce.

Ove godine jednako uspješno poslujemo u segmentu prodaje zelenih usluga i tehnologija. Prodali smo gotovo 1.000 solarnih elektrana za samoopskrbu, što je 70% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Njihov ukupni kapacitet je 10,5 MW, što je više od instalirane snage u cijeloj prošloj godini. Izniman je i rast prodaje solarnih elektrana poslovnim kupcima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvoj polovici 2021. prodali smo 27 elektrana ukupne snage preko 7 MW, što je 300% više od instalirane snage prošle godine.

»Rekordna realizacija i optimističan pogled prema naprijed rezultat su prošlih ulaganja u digitalizaciju, analitiku, a posebno u naše zaposlenike i njihova specifična znanja. Ovogodišnji rezultati najbolja su potvrda ispravnog usmjerenja u daljnji razvoj tvrtke i zaposlenika te svrhu ulaganja u zelenu i digitalnu budućnost. Istodobno, naš primarni fokus ostaje zadovoljstvo i povjerenje naših kupaca, čiji broj neprestano raste«, rekao je predsjednik Uprave dr. Robert Golob.

Svi procesi, aktivnosti i daljnji strateški razvojni koraci Grupe GEN-I neometano se odvijaju i u COVID -19 razdoblju, budući da je Grupa pravovremeno reagirala i prilagodila se organizacijski i prostorno, kao i procesno i kadrovski. Grupa GEN-I zapošljavala je tijekom COVID - 19 krize, a također očekujemo porast broja zaposlenih i ove godine.

Poslovni model Grupe GEN-I postavljen je održivo i zasnovan je na čvrstim financijskim temeljima, tako da budućnost Grupe GEN-I vidimo svijetlu i zelenu.

Tagovi: Grupa GEN-I, digitalizacija, Robert Golob, zelena investicija
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE