GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb će podmiriti račune struje građanima u stambenim kontejnerima

Grad Zagreb će podmiriti račune struje građanima u stambenim kontejnerima
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2021 / 21:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Grad Zagreb će podmiriti račune distributerima električne energije ili nadoknaditi iznos plaćenih računa za struju građanima koji su smješteni u stambene kontejnere nakon potresa, odluka je koju su u utorak na sjednici Skupštine zastupnici jednoglasno prihvatili.

Korisnici tako sada imaju pravo na podmirivanje računa ili nadoknadu iznosa računa za električnu energiju do prestanka korištenja stambenog kontejnera.

Mogu ostvariti to pravo podnošenjem zahtjeva Gradu Zagrebu za podmirivanje neplaćenih računa ili nadoknadu plaćenih iznosa računa za električnu energiju koji su ispostavljeni do kraja travnja 2021.

Osim toga su dužni dostaviti specifikaciju i preslike neplaćenih računa ili dokaze o plaćanju računa te dokumentaciju koja je nužna za isplatu sredstava.

Grad Zagreb će u roku od 30 dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva podmiriti iznos neplaćenih računa ili nadoknaditi plaćene iznose računa za električnu energiju koji su ispostavljeni do kraja travnja 2021.

Za račune koji će se ispostavljati od 1. svibnja 2021., mjesečno će se nadoknađivati iznos plaćenih računa u visini utroška električne energije bez naknada i kamata, a najviše do 3.000 kuna mjesečno po stambenom kontejneru, u roku od 15 dana od dana zaprimanja dokaza o plaćanju računa za električnu energiju.

Zastupnici su na sjednici prihvatili i gradonačelnikov prijedlog Zagrebačke strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te prijedlog akcijskog plana Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, oba dokumenta za razdoblje od 2021. do 2025.

Zastupnici su od jutros uspjeli raspraviti tek deset od ukupno 66 točaka dnevnog reda. Nastavak sjednice je u srijedu, 17. ožujka u 9,30 sati, a pred zastupnicima je još 56 točaka.

Tagovi: Grad Zagreb, stambeni kontejneri
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Lani novi rekord u potrošnji prirodnog plina
REKORDI
Slovenija: Lani novi rekord u potrošnji prirodnog plina
LJUBLJANA - Distribucija prirodnog plina u Sloveniji lani je dosegla 3.621 GWh, što je 1,9 posto više nego godinu prije i najviše do sada.
Cijene nafte prošloga tjedna pale više od dva posto
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna pale više od dva posto
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale više od 2 posto jer su najveći svjetski proizvođači najavili povećanje proizvodnje, a trgovci nisu sigurni kada će potražnja osjetnije porasti zbog trećeg vala širenja koronavirusa.
Iran najavljuje odmazdu protiv Izraela koji je napao iransku nuklearnu centralu
NAPAD
Iran najavljuje odmazdu protiv Izraela koji je napao iransku nuklearnu centralu
TEL AVIV - Voditelj iranskog nuklearnog programa Ali Akbar Salehi rekao je u nedjelju da Teheran zadržava pravo na poduzimanje akcije protiv počinitelja "terorističkog" napada na nuklearno postrojenje u Natanzu, dok je izraelski javni radio objavio da iza napada stoji izraelska obavještajna služba Mossad.
Luka Koper u izgradnju dodatnih solarnih elektrana
INVESTICIJE
Luka Koper u izgradnju dodatnih solarnih elektrana
KOPER - Luka Koper povećava broj mikro solarnih elektrana na lučkom području. Planiraju izgraditi dodatne solarne elektrane snage 1,25 MWp do 2025. godine, pokrivajući do četiri posto vlastite potrošnje energije.
Država na poticajima za vjetroelektrane u minusu 371 milijun kuna
VJETAR
Država na poticajima za vjetroelektrane u minusu 371 milijun kuna
ZAGREB - Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) lani je proizvođačima obnovljivih izvora energije isplatio nešto više od tri milijarde kuna poticaja, no prihodi te državne tvrtke nisu pokrili rashode pa je zabilježen minus od 371 milijun kuna, piše u subotu Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE