GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazprom neće isplatiti dividendu

Gazprom neće isplatiti dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 16:29
Autor: SEEbiz / Tanjug
MOSKVA - Dioničari Gazproma na godišnjoj skupštini nisu donijeli odluku o raspodjeli dobiti i isplati dividendi za 2021. godinu, objavila je danas tvrtka.

“Dioničari su odlučili da u trenutnoj situaciji nije preporučljivo isplaćivati dividende za 2021. godinu”, rekao je zamjenik predsjednika holdinga Famil Sadigov, prenosi Tass.

Dodao je da su trenutni prioriteti Gazproma provedba investicijskog programa koji uključuje plinofikaciju ruskih regija i pripreme za nadolazeću zimu.

"Naravno, moramo biti spremni ispuniti svoje obveze plaćanja poreza u povećanim iznosima", rekao je Sadigov.

Nakon objave te vijesti, Gazpromove dionice nastavile su gubiti vrijednost, pavši u jednom trenutku za 32,81 posto, na samo 200 rubalja po dionici (3,79 dolara) na Moskovskoj burzi.

Upravni odbor holdinga ranije je predložio isplatu dividendi za 2021. u iznosu od 52,53 rubalja po dionici (0,99 dolara). Procijenjeno je da će za te svrhe biti izdvojeno ukupno 1,24 bilijuna rubalja (236,63 milijarde dolara), što odgovara polovici prilagođene neto dobiti grupe za prošlu godinu, prema Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja (MSFI). To bi bio rekordan iznos namijenjen za isplatu dividende i za Gazprom i za ruska javna poduzeća općenito.

Tagovi: Gazprom, dividenda
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE