GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filipović: Vaučeri za gorivo još nisu spremni

Filipović: Vaučeri za gorivo još nisu spremni
POSKUPLJENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 11:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U utorak istječe moratorij na cijene goriva i ako Vlada ne intervenira, gorivo bi moglo drastično poskupjeti. Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, komentirao je cijene goriva i mogućnost uvođenja vaučera.

“Da bi znali što će točno biti u utorak, kolika je cijena, moramo pričekati da se danas završi s trgovanjem na mediteranskom tržištu jer to je referentno tržište odakle uzimamo vrijednosti prilikom izračuna cijena goriva za sljedeći tjedan. Jučer je došlo do snižavanja cijena benzina i dizela na mediteranskom tržištu”, rekao je ministar pa dodao:

“Vidjet ćemo kako će se cijena kretati danas i onda ćemo preko vikenda imati precizne izračune, a u kontekstu onoga što će se dogoditi u utorak, donijet ćemo odluku uzimajući u obzir sve što smo uzimali do sada, a to je da vodimo brigu o našim građanima i gospodarstvu.”

Ministar je istaknuo da su “u izvanrednim situacijama sve opcije na stolu”.

Osvrnuo se i na vaučere, navodeći da ta mjera još nije spremna. “Vaučere je prije dan-dva spomenuo i premijer i to je mjera koja se razrađuje, a koja se neće dogoditi u utorak. Međutim, planiramo to napraviti i kad budemo imali detalje, bit ćete obaviješteni.”

Ministar Filipović komentirao je i postoji li mougućnost da Vlada intervenira u cijene hrane.

“Baš su sve opcije na stolu. Ovo je izvanredna situacija u kojoj ne može utjecati na cijene na globalnim tržištima. Svi znamo da je inflacija uvezena i da je u velikoj mjeri posljedica brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Ono što možemo raditi je ublažavati efekte svega toga što se događa”, kazao je Filipović i dodao:

“Prije dva tjedna smo fiksirali cijenu goriva izvan auteceste, na autocesti smo ostavili određeno povećanje. Da nije bilo te fiksacije cijene i da nije bilo vladinih mjera, dizel bi bio 16,65 kuna, asada je 13,08 lipa, benzin ne bio 13,50 kuna nego 15,95 kuna. Činimo sve kako bi građanima pomogli.”

Fotografija: Patrik Macek, Pixsell

Tagovi: Davor Filipović, vaučeri za gorivo, gorivo, cijene goriva
PROČITAJ I OVO
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
CIJENE GORIVA
Poskupljuje benzin, cijena dizela pada
ZAGREB - Od utorka nove cijene goriva. Benzin poskupljuje za dva eurocenta, dok cijena dizela pada.
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE