GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf

Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 21:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gost Dnevnika N1 Televizije bio je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića, sada bivšeg šefa uprave Janafa i USKOK-ovog osumnjičenika za primanje 1,9 milijuna kuna mita.

"Kada mene netko pita kako se Dragan Kovačević osjeća, odgovaram da se ne osjeća dobro i ne smatra da tamo pripada, a i ja mislim da mu tamo nije mjesto", odgovorio je Ivo Farčić na pitanje o tome kako je Kovačeviću u istražnom zatvoru. 

"Ono što pratimo u medijima nije ono što mi smatramo objektivnom istinom, u medijima se uglavnom iznosi stav USKOK-a, a o stvarima koje su izvan postupka često se prekoračuje i stav državnog odvjetništva i često imamo teško narušavanje presumpcije nevinosti", rekao je.

Komentirao je i curenje informacija iz istrage.

"Ja ne mogu reći da je glavni izvor curenja informacija upravo DORH, ne bih uperio kritiku ni na jednu službu, ali već u samom startu su tijela gonjenja izrazila zabrinutost da cure informacije pa tvrde da je moj branjenik saznao da se nešto protiv njega vodi, sama država je rekla da curi iz države."

Nastavlja da nitko od branitelja nije imao spis u ruci, govori se da podaci cure od onih koji imaju, a to nisu obrana i osumnjičeni.

"Naša obrana će biti na sudu, sada imamo jednu fazu koju bih nazvao orkestriranim medijskim narušavanjem digniteta osumnjičenika, pokušaj da se njegova moralnost naruši i to na neki način utječe i na rezultat kod suda. Nije nam drago da se takve stvari pričaju, da se u pojedinim medijima piše da se to dogodilo u klubu gdje je dobio novac, mi to osporavamo, čak i USKOK ne tvrdi da je dobio novac nego da postoji osnovana sumnja, to je neprofesionalno kada se tako piše u medijima", kaže.

Ističe kako će obrana biti da se Kovačević ne osjeća krivim.

Ne zna postoje li razlozi da se istraga proširi, to je do USKOK-a. Na pitanje o Kovačevićevoj imovini odgovara:

"Ovaj nesrazmjer imovine javnost ga možda vidi, ja ga, a trenutno znam nešto više od prosječne javnosti, ja ga ne vidim, vidim da ima vlasništvo tri stana i veliko kreditno zaduženje.

"Njegova uspješnost se sastoji u tome da servisira kredite, znam za barem 400.000 eura kreditnog zaduženja i smatram da njegova imovina nije veća od toga. Druga je stvar što su se u nekim medijima pojavile vijesti da imovina društava u kojem ima udjele imaju stanove i da oni pripadaju njemu, to je nedopustivo jer bi netko tko je u vlasništvu građevinske firme i ima 150 stanova, to jednostavno nije istina. Tvrtke imaju stanove, možda investiraju, nisam upoznat s time, što nije njegova imovina nego imovina tvrtke", kaže.

Na pitanje je li mu imovina blokirana kaže da nije primio takvo rješenje, ali ga smatra mogućim.

"Kada su ljudima blokirali imovinu nisu blokirali onu koja je kreditno zadužena, ta blokada imovine mora biti takva da odgovara mogućoj imovinskoj šteti, postoji sudska praksa kada je ljudima blokirana imovina veća od iznosa koji im je stavljen na teret da je Vrhovni sud to blokirao", kaže Farčić.

Komentirao je i detalje oko kluba o kojima mediji pišu.

"Ono čemu služi ta priča oko kluba je namjeravana moralna diskreditacija, to je klub koji je počeo kao udruga, zavičajni klub Slavonaca u kojem su se sastajali Slavonci, bio je zatvoren za javnost, nikada se u njemu ništa nije naplaćivalo, nema ničega ilegalnog, a baražna medijska priopćenja pokušavaju ga prikazati kao neku mističnu organizaciju", kaže Kovačevićev odvjetnik.

Tvrdi da ako je privatni klub i privatno vlasništvo i točilo se piće koje se nije naplaćivalo, ne zna zašto bi se izdavali računi.

"Bio je tamo i stroj za brojanje novca, pitao sam o tome pa su mi rekli da su se tamo sastajali, a nitko nikada nije ništa naplaćivao pa su mu iz šale kupili neispravan stroj za brojenje novca", tvrdi odvjetnik.

Na pitanje hoće li Dragan Kovačević iskoristiti pravo na otpremninu nakon smjene s čelne pozicije Janafa, Farčić pojašnjava da bi po ugovoru trebao dobiti drugo radno mjesto, a sve drugo će vidjeti.

"Pokušao sam u petak stupiti u kontakt s osobama iz Janafa nisam uspio, pokušat ću ponovno u ponedjeljak", govori.

Na pitanje namjerava li se vratiti u Janaf, kaže da Kovačević smatra kako nije bilo razloga za smjenu, ali razumije smjenu.

"Naravno da se namjerava vratiti, sve smo osporili, namjeravamo ići dalje, bilo bi nam drago da ostane u Janafu i da se obustavi postupak", rekao je.

Tagovi: Ivo Farčić, Dragan Kovačević, Janaf, Jadranski naftovod, afera Janaf, Slovenska 9
PROČITAJ I OVO
Zabrinutost zbog širenja korone zadržala cijene nafte ispod 56 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Zabrinutost zbog širenja korone zadržala cijene nafte ispod 56 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u srijedu na međunarodnim tržištima ispod razine od 56 dolara budući da je širenje zaraze covidom 19 širom svijeta potisnulo u drugi plan neočekivani pad zaliha u SAD-u.
Bijela kuća: Sjeverni tok 2 je loš posao za Europu
MINIRANJE
Bijela kuća: Sjeverni tok 2 je loš posao za Europu
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden vjeruje da je plinovod Sjeverni tok 2 "loš posao za Europu", priopćila je Bijela kuća.
HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva postradalih mjesta
OTPIS
HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva postradalih mjesta
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) će, sukladno popisu jedinica lokalne samouprave na potresom pogođenom području kojeg je utvrdio Stožer civilne zaštite, kupcima i korisnicima kategorije kućanstvo otpisati potraživanja za energiju za prva tri mjeseca 2021.
Europa prošle godine proizvela više energije iz obnovljivih izvora nego od fosilnog goriva
OIE
Europa prošle godine proizvela više energije iz obnovljivih izvora nego od fosilnog goriva
BRUXELLES - Europa polako smanjuje ovisnost o fosilnim gorivima, a jedan izvještaj govori da je u prošloj godini na Starom kontinentu stvoreno više električne energije iz obnovljivih izvora nego od fosilnih goriva.
Vijesti o eksploziji u Saudijskoj Arabiji podigle cijene nafte iznad 56 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Vijesti o eksploziji u Saudijskoj Arabiji podigle cijene nafte iznad 56 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima iznad 56 dolara budući da su trgovce uznemirile vijesti o eksploziji u Saudijskoj Arabiji, koje bi mogle nagovijestiti probleme u opskrbi iz vodećeg svjetskog izvoznika nafte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE