GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EQTEC preuzeo kogeneracijsko postrojenje u Belišću

EQTEC preuzeo kogeneracijsko postrojenje u Belišću
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 10:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - EQTEC, vodeća svjetska tvrtka za rješenja rasplinjavanja koja gradi čistiju industriju objavila je dobvšetak akvizicije Plinifikacijsko kogeneracijskog postrojenja na biomasu od 1,2 MWe u Belišću, Hrvatska, putem Synergy Projects doo, zajedničkog ulaganja između Društva i hrvatskog partnera za razvoj projekata Sense ESCO d.o.o.

Prvobitno puštena u rad 2016. godine, tvornica je izgrađena oko vlasničke i patentirane napredne tehnologije rasplinjavanja EQTEC -a. Postrojenje će se ponovno pustiti u pogon i prenamijeniti za pretvaranje šumskog drvnog otpada s lokalnih farmi i šuma u zelenu električnu energiju i toplinu za upotrebu u lokalnoj zajednici.

Nakon što počne s radom, očekuje se da će EQTEC postati izvođač radova na održavanju i održavanju tvornice te da će ga Društvo učiniti drugim centrom za razvoj tržišta („MDC -ovi“) i izložbom tehnologije EQTEC -a u potpuno operativnom, komercijalnom okruženju. Prvi MDC tvrtke u Toskani u Italiji najavljen je ranije ove godine.

Trenutno su u tijeku aktivni razgovori s ulagačima, koji se idućih mjeseci bliže financijskom zatvaranju. U drugoj polovici 2021. podnijet će se zahtjev za priključenje na mrežu za Postrojenje u Belišću.

Očekuje se da će se tvornica ažurirati, ponovno pustiti u rad i ponovno osposobiti za rad do kraja 2022. godine.

Očekuje se da će elektrana proizvesti približno 1,2 MW zelene električne energije iz cca 8.000 tona godišnje drvne sječke i biomase šumskog otpada iz regionalnih šuma dobivenih iz lokalnih izvora.

Društvo procjenjuje da će Postrojenje generirati nepovratnu IRR od 12% i godišnju EBITDA veću od 850.000 EUR.

Očekuje se da će ugovorna vrijednost prodaje tehnologije EQTEC -a za tvornicu iznositi 1 700 000 EUR za tehnološke i inženjerske nadogradnje.

Tagovi: EQTEC, Belišće, kogeneracijsko postrojenje
PROČITAJ I OVO
Ukrajinska kriza podigla cijene nafte prema 91 dolar
NAFTNO TRŽIŠTE
Ukrajinska kriza podigla cijene nafte prema 91 dolar
LONDON - Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 91 dolar budući da su ukrajinska kriza i napetosti u odnosima Rusija i Zapada nadjačali naznake da će američka središnja banaka Fed pooštriti monetarnu politiku.
Plinovod Sjeverni tok 2 osnivanjem podružnice korak bliže njemačkoj dozvoli
PROJEKTI
Plinovod Sjeverni tok 2 osnivanjem podružnice korak bliže njemačkoj dozvoli
GREIFSWALD - Konzorcij Sjeverni tok 2 objavio je da je osnovao njemačku podružnicu Gas fo Europe koja će biti vlasnik i operater njemačkog dijela kontroverznog plinovoda i time utrti put pribavljanju dozvole u Njemačkoj.
Los Angeles uvodi zabranu crpljenja nafte - u gradu
NAFTA
Los Angeles uvodi zabranu crpljenja nafte - u gradu
LOS ANGELES - Los Angeles planira zabraniti bušenje nafte u gradu i vijećnici su u srijedu izglasali zabranu izgradnje novih bušotina te prestanak rada postojećih.
Vujnovac: Imat ćemo poremećaj zbog plina, evo zašto
PLIN
Vujnovac: Imat ćemo poremećaj zbog plina, evo zašto
ZAGREB - Na opskrbljivače u obvezi javne usluge te opskrbljivače u vlasništvu lokalnih jedinca osvrnuo se i predsjednik Uprave Enna Grupe Pavao Vujnovac.
SAD: Sjeverni tok 2 se neće pokrenuti ako Rusija napadne Ukrajinu
JASNA PORUKA
SAD: Sjeverni tok 2 se neće pokrenuti ako Rusija napadne Ukrajinu
WASHINGTON - Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price izjavio je u srijedu da plinovod Sjeverni tok 2 između Rusije i Njemačke neće napredovati ako Rusija napadne Ukrajinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE