GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eqtec kupio još jedno postrojenje za rasplinjavanje otpada u Hrvatskoj

Eqtec kupio još jedno postrojenje za rasplinjavanje otpada u Hrvatskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2021 / 22:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Eqtec Plc, sa sjedištem u Irskoj, priopćio je kako je dovršio kupnju postrojenja za pretvaranje otpada u energiju snage 1,2 MW u Karlovcu.

Transakcija je izvedena kroz Synergy Projects, zajedničko ulaganje tvrtke za plinifikacijska rješenja i njihovog hrvatskog partnera za razvoj projekata Sense ESC.

Transakcija je financirana zajmom od 1,2 milijuna eura koji je osigurao Eqtec, a koji će se pretvoriti u obveznice u privatnom vlasništvu kako bi se zadovoljili lokalni korporativni zahtjevi.

Postojenje se u nalazi Industrijskoj zoni Korana u Karlovcu, na mjestu gdje je smješteno postrojenje koje je van pogona i koje je izvorno koristilo tehnologiju ranog rasplinjavanja od treće strane.

Tvornica nije mogla postići operativni raspoloživost koja je prvobitno planirana pa je morala biti zatvorena.

Grupa nastoji redizajnirati i rekonfigurirati objekt tako da uključi svoju Eqtec naprednu tehnologiju rasplinjavanja.

Kad bude pušten u rad, pretvorit će drvnu sječku i šumski otpad iz regionalnih šuma u zelenu energiju za lokalnu zajednicu.

Predviđa se da će generirati temeljnu godišnju zaradu (EBITDA) od 700.000 eura.

Ova akvizicija u skladu je sa strategijom Eqteca za oporavak napuštenih postrojenja za rasplinjavanje koja koriste druge tehnologije. Ova akvizcija slijedi kupnju postrojenja za otpadnu energiju od 1,2 MWe u Belišću u Hrvatskoj, objavljenu prošlog mjeseca.

Izvršni direktor EQTEC -a David Palumbo rekao je: - U partnerstvu s timom Sense ESCO, naše hrvatsko zajedničko ulaganje usredotočeno je na smanjenje količine drvne biomase šumskog otpada u lokalnim područjima u kojima će ova dva projekta djelovati, koristeći našu naprednu tehnologiju rasplinjavanja, profil niskih emisija i visoku operativnu učinkovitost koju nudimo, za proizvodnju čiste energije i na mjestima gdje je to također korisno, povećavajući vrijedan visokokvalitetni biougljen.

Tagovi: Eqtec, Synergy Projects, postrojenje za rasplinjavanje otpada
PROČITAJ I OVO
Putin: Gazprom poštuje sporazume s europskim zemljama o plinu
PLIN
Putin: Gazprom poštuje sporazume s europskim zemljama o plinu
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Gazprom u potpunosti provodi dugoročne sporazume s europskim zemljama o opskrbi plinom.
Veće američke zalihe spustile cijene nafte ispod 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Veće američke zalihe spustile cijene nafte ispod 86 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u srijedu na međunarodnim tržištima ispod 86 dolara, pritisnute neočekivano snažnim rastom zaliha u SAD-u i neravnomjernim oporavkom od pandemije covida 19 koji raspiruje sumnju da su sadašnje cijene neodržive.
Njemačka vlada snizila prognozu rasta u ovoj godini
SNIŽENE PROCJENE
Njemačka vlada snizila prognozu rasta u ovoj godini
BERLIN - Njemačka vlada u srijedu je znatnije smanjila prognozu rasta u ovoj godini, ističući da su oporavak otežali uska grla u opskrbi poluvodičima i sve veći troškovi energije, dok bi u 2022. gospodarstvo trebalo rasti snažnije no što su očekivali.
Njemačka će odobriti certifikat za Sjeverni tok 2
PLINOVOD
Njemačka će odobriti certifikat za Sjeverni tok 2
BERLIN - Mogućnost slanja ruskog plina u Njemačku plinovodom Sjeverni tok 2 neće ugroziti opskrbu Europske unije plinom, priopćilo je njemačko ministarstvo gospodarstva, pripremajući teren za izdavanje regulatorne dozvole.
Nedostatna ponuda zadržala cijene nafte na 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nedostatna ponuda zadržala cijene nafte na 86 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima na 86 dolara, poduprte nedostatnom ponudom i snažnom potražnjom u SAD-u, najvećem potrošaču energenata u svijetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE