GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG čeka procjenu Deloittea

EPCG čeka procjenu Deloittea
PROCJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2017 / 21:27
Autor: SEEbiz / Vijesti
PODGORICA - Sa izabranim ponuđačem koji bi trebalo tokom 30 dana da procijeni vrijednost akcija pljevaljaskog Rudnika uglja, Elektroprivreda Crne Gore još nije potpisala ugovor jer se čeka na potpis izabranog ponuđača revizorske kuće Deloitte, potvrđeno je “Vijestima”.

Na osnovu procjene vrijednosti akcija Rudnika, od  ove revizorske kuće, EPCG će odlučiti da li će prihvatiti ponudu italijanske kompanije A2A i brata bivšeg premijera Aca Đukanovića da kupe njihove akcije u pljevaljskoj kompaniji.

A2A i Đukanović traže da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura, dok je posljednja berzanska cijena 4,5 eura. Đukanović ima oko 590 hiljada akcija a A2A dva miliona akcija.Skupština EPCG je 31. januara ove godine  usvojila odluku da razmotri ponudu A2A i Đukanovića o otkupu većinskog paketa 51,69 odsto akcija Rudnika. A2A posjeduje 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto akcija pljevaljske kompanije.

“U zakonom predviđenom roku za dostavljanje ponuda, u skladu sa javnim tenderom br 6/17  'Nabavka usluga Savjetodavne usluge, izrade studije opravdanosti ulaganja i procjena preduzeća Rudnik uglja Pljevlja', EPCG je dobila dvije ponude  o kojima su se nadležni u kompaniji  izjasniti i izabrali najbolju ponudu.  U skladu sa zakonskim obavezama rješenje o najpovoljnijoj punudi kompanije Deloitte objavljeno je na portalu Uprave za javne nabavke u zakonskom roku. U međuvremenu se očekuje i potpisivanje ugovora dvije strane nakon čega se i on objavljuje  na portalu Uprave za javne nabavke. U skladu sa uslovima Deloitte je u obavezi da u roku od 30 dana, od dana potpisivanja ugovora, pruži usluge definisane tenderom”, saopšteno je juče “Vijestima” iz EPCG.

Tagovi: EPCG, Deloitte, Rudnik uglja, Elektroprivreda Crne Gore, A2A, Aco Đukanović
PROČITAJ I OVO
Od ponoći stižu nove cijene goriva: Poskupjet će samo benzin
GORIVO
Od ponoći stižu nove cijene goriva: Poskupjet će samo benzin

ZAGREB - Od ponoći stižu nove cijene goriva. Spremnik benzina mogao bi poskupjeti za 3,5 kuna.

Cijene nafte stabilne blizu 69 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne blizu 69 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima blizu 69 dolara nakon što je strah od inflacije neutralizirao zabrinutost za opskrbu zbog napada Huta u Saudijskoj Arabiji i optimizam zbog usvajanja plana poticaja SAD-u.
Češki regulator odobrio proširenje nuklearke
ZELENO SVJETLO
Češki regulator odobrio proširenje nuklearke
PRAG - Češki regulator za nuklearnu energiju odobrio je u ponedjeljak izgradnju dva nova nuklearna reaktora u elektrani u blizini sela Dukovany u središnjem dijelu zemlje.
Inino postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka do kraja 2023.
INVESTICIJE
Inino postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka do kraja 2023.
KOSTRENA - Projekt izgradnje Inina postrojenja za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka s pratećim objektima i postrojenjima vrijedan oko četiri milijarde kuna, koji bi trebao biti u pogonu do kraja 2023., predstavljen je u ponedjeljak, a gradilište su obišli ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon.
Izrael, Grčka i Cipar povezuju elektroenergetske mreže
POVEZIVANJE
Izrael, Grčka i Cipar povezuju elektroenergetske mreže
NIKOZIJA - Cipar, Grčka i Izrael potpisali su u ponedjeljak inicijalni sporazum o polaganju najduljeg podmorskog kabela na svijetu, kojim će kroz Sredozemno more povezati elektroenergetske mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE