GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eni ispred Obale Bjelokosti otkrio ogromne rezerve nafte

Eni ispred Obale Bjelokosti otkrio ogromne rezerve nafte
REZERVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2021 / 18:55
Autor: SEEbiz
RIM - Talijanska energetska tvrtka Eni otkrila je ogromne rezerve nafte i plina u moru kod Obale Bjelokosti.

Novo naftno polje na dubini od 3445 metara moglo bi sadržavati čak dvije milijarde barela nafte i 51 milijun kubičnih metara plina, prenosi Deutsche Welle.

"Za Eni je to zaista veliko otkriće i dobra vijest ako odluči unovčiti svoj ulog", rekao je za Reuters energetski analitičar Jason Kenney. "No vidjet ćemo što će investitori učiniti u vezi s pritiskom da smanje uporabu fosilnih goriva", dodao je.

Ministar energetike Obale Bjelokosti Thomas Camara rekao je da će to otkriće "uvelike povećati državne zalihe u narednim godinama".

U Côt d'Ivoiru već je otkriveno 51 naftno polje. Vađenje nafte odvija se samo na četiri polja, u kojima Eni također ima udjela. Još se istražuje 26 polja, 21 je još uvijek neiskorišteno.

Obala Bjelokosti potpisala je ugovore s talijanskom tvrtkom Eni i francuskom tvrtkom Total za istraživanje rezervi energije u 2019. godini. Naftni divovi već su uložili 185 milijuna dolara u istraživanje.

Tagovi: kompanija Eni, Obala Bjelokosti, Total, nafta
PROČITAJ I OVO
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
NEMA VOZAČA
Panika u Britaniji, zatvoren dio benzinskih crpki
LONDON - Britanski naftni div BP objavio je da je privremeno zatvorio dio benzinskih stanica u Velikoj Britaniji jer nema dovoljno vozača koji bi cisternama dovozili gorivo iz rafinerija.
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
PLIN
Gazprom odbacuje tvrdnje o nedostatnoj opskrbi Europe plinom
ZAGREB - Ruski državni plinski koncern Gazprom odbacio je u petak optužbe da u Europu šalje nedostatne količine plina, ističući da isporučuje rekordne količine.
Ina vidi vodik kao priliku
PRILIKE
Ina vidi vodik kao priliku
VODICE - Vodik je gorivo koje bi u budućem energetskom sustavu, 100 posto baziranom na obnovljivim izvorima energije, trebalo imati značajnu ulogu. Tehnologije proizvodnje, skladištenja i korištenja vodika se istražuju već desetljećima, neke su već u komercijalnoj primjeni poput automobila dok su u druge u pokaznoj primjeni poput autobusa kamiona vlakova, a u zadnje vrijeme i brodova pa čak i zrakoplova.
Pad zaliha u SAD-u zadržao cijene nafte iznad 76 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad zaliha u SAD-u zadržao cijene nafte iznad 76 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 76 dolara, poduprte pojačanom potražnjom za gorivima i padom zaliha sirove nafte u SAD-u zbog spore obnove proizvodnje nakon dva uragana.
Njemačka industrija polaže velike nade u razvoj vodika
VODIK
Njemačka industrija polaže velike nade u razvoj vodika
BERLIN - Kako pomiriti gospodarsku snagu i zelenu tranziciju velik je izazov koji očekuje novu njemačku vladu, a već je mobilizirao njemačke industrijske divove koji polažu velike nade u razvoj vodika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE