GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elektroprivreda BiH isplaćuje dividendu iz dobiti ostvarene u 2018.

Elektroprivreda BiH isplaćuje dividendu iz dobiti ostvarene u 2018.
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 07:54
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH će isplatiti dividendu dioničarima u iznosu od oko 2,5 miliona KM iz dobiti ostvarene u 2018. godini, odlučila je Skupština dioničara koja je održana 28. maja.

Elektoprivreda BiH je ostvarila dobit u 2018. godini, prema revidiranim finansijskim izvještjima u iznosu od 52,38 miliona KM.

Prema usvojenoj odluci za isplatu dividendi dioničarima izdvaja se 2.489.642 KM, odnosno 0,079019845 KM po dionici, u Fond rezervi raspoređuje se 26,19 miliona KM, a u zadržanu dobit 23,70 miliona KM.

Skupština je usvojila Plan poslovanja EP BIH za period 2020 – 2022.godina, kojim je planirano ukupno ulaganje u iznosu 1,86 milijardi KM u djelatnosti proizvodnje, distribucije snabdijevanja, kapitalne projekte, dokapitalizaciju rudnika i neelektroprivrednih zavisnih društava, te zajedničke projekte.

Planom je predviđen početak izgradnje Bloka 7 u TE "Tuzla", puštanje u rad i početak proizvodnje u VE "Podveležje" i malim HE na rijeci Neretvici, nastavak izgradnje HE "Vranduk", te početak izgradnje drugih proizvodnih objekata. Planirani godišnji prihodi veći su od milijardu i 100 hiljada KM.

Na prijedlog Vlade FBiH, Skupština Društva razriješila je Izeta Žigića, Milenka Obada, Jakuba Dinarevića, Izudina Džafića, Muhidina Zameticu i Vanju Bajrami, članstva u Nadzornom odboru u ime državnog kapitala, a zbog isteka perioda na koji su imenovani i donijela odluku o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora u ime državnog kapitala do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do najviše tri mjeseca.

Imenovani su Izet Žigić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Muhidina Zametica, Safet Isić i Vanja Bajrami.

Tagovi: Elektroprivreda BiH, VE Podveležje, HE Vranduk, dividenda, TE Tuzla, Izet Žigić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Muhidina Zametica, Safet Isić, Vanja Bajrami
PROČITAJ I OVO
Na otocima sve više projekata obnovljive energiije
OIE
Na otocima sve više projekata obnovljive energiije
KORČULA - Na hrvatskim se otocima, posebno Krku, Cresu, Lošinju i Korčuli, posljednjih godina zahuktava priča o energetskoj tranziciji, no kronično nedostaje adekvatna edukacija građana, poručili su sudionici konferencije o korištenju obnovljivih izvora energije na otocima koja se održala ovog tjedna na Korčuli.
U Crnoj Gori od utorka skuplje gorivo
GORIVO
U Crnoj Gori od utorka skuplje gorivo
PODGORICA - Od utorka litar dizela u Crnoj Gori koštaće 1,33 eura, a benzina 1,46 i 1,5 eura, saopštio je danas državni sekretar za energetiku Marko Perunović.
Poskupljenje energenata: Hrvatska vlada razmatra dvije opcije
PLIN
Poskupljenje energenata: Hrvatska vlada razmatra dvije opcije
ZAGREB - Nakon što je Europska komisija prošli tjedan donijela set mjera koje članice mogu primijeniti kako bi građanima olakšale naglo poskupljenje cijene energenata, mnoge zemlje EU već su se odlučile za neke od njih te već preusmjerile novac iz svojih budžeta kako bi ih implementirale.
Njemačka traži dokaze da Sjeverni tok 2 ispunjava njihove zahtjeve
PLINOVOD
Njemačka traži dokaze da Sjeverni tok 2 ispunjava njihove zahtjeve
BERLIN/MOSKVA – Njemački energetski regulator objavio je danas da očekuje da će švicarska tvrtka Nord Stream 2 pružiti uvjerenja da istoimeni plinovod ispunjava zahtjeve tog certifikacijskog tijela, pružajući ažurirane informacije o toj infrastrukturi.
Merkel: Prelazak na OIE ne smije biti žrtva energetske krize
OIE
Merkel: Prelazak na OIE ne smije biti žrtva energetske krize
BERLIN – Mjere koje zemlje članice Europske unije poduzimaju kako bi ublažile krizu cijenama energenata ne smiju biti na štetu prelaska na obnovljive izvore energije (OIE), izjavila je danas njemačka kancelarka Angela Merkel.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE