GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobit njemačkog EON-a porasla, potvrđena prognoza za 2023.

Dobit njemačkog EON-a porasla, potvrđena prognoza za 2023.
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2023 / 07:28
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Njemački energetski div EON u srijedu je rekao da je njegov poslovni učinak u prvom kvartalu 2023. bio vrlo pozitivan.

Tvrtka je rekla da je dobra zarada rezultat rasta potaknutog ulaganjima, oporavka tržišnog okruženja energije i učinaka oporavka u poslovanju Energy Network. EON je potvrdio svoju prognozu za cijelu 2023. godinu.

Energetski div sada pretpostavlja da će završiti prema gornjem kraju raspona smjernica za prilagođeni grupni EBITDA, prilagođeni neto prihod i zaradu po dionici. Grupa je ponovno potvrdila svoja planirana ulaganja od otprilike 5,8 milijardi eura (6,3 dolara) za 2023.

EON je u prvom tromjesečju objavio gubitak za dioničare od 72 milijuna eura u usporedbi s dobiti od 826 milijuna eura prethodne godine. Gubitak po dionici iznosio je 0,03 eura u usporedbi s dobiti od 0,32 eura.

Prilagođeni neto prihod iznosio je 1,03 milijarde eura, što je povećanje od 51%. Prilagođena zarada po dionici iznosila je 0,40 eura u usporedbi s 0,26 eura. Prodaja u prvom tromjesečju iznosila je 33,54 milijarde eura, što je povećanje od 14% u odnosu na prošlu godinu.

Za cijelu 2023. EON očekuje da će zabilježiti prilagođeni grupni EBITDA od 7,8 do 8 milijardi eura i prilagođeni neto prihod od 2,3 do 2,5 milijardi eura. To odgovara zaradi po dionici od 0,88 do 0,96 eura. EON se vidi na pravom putu u pogledu ciljeva do 2027.

Fotografija: Rolf Vennenbernd/dpa

Tagovi: KOMPANIJA e.IN, e-oN, ELEKTRIČNA ENERGIJA
PROČITAJ I OVO
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
OIE
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
KOPER - Luka Koper će sljedećih godina u elektrifikaciju uložiti više od 100 milijuna eura, najavljeno je na današnjem otvorenju solarne elektrane na krovovima skladišta generalnih tereta.
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
PLINOVOD
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
NEUM - Potrebno je u Federaciji BiH usvojiti zakon o Južnoj interkonekciji i aplicirati za sredstva prije nego to bude zauvijek izgubljeno, upozorio je ambasador SAD u BiH Michael Murphy na Energetskom samitu 2024 koji se oržava u Neumu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE