GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dizel od srijede jeftiniji četiri centa, benzin bez promjene

Dizel od srijede jeftiniji četiri centa, benzin bez promjene
CIJENE GORIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici odredila nove cijene goriva, pri čemu je najviša cijena litre osnovnog benzina eurosuper 95 zadržana na 1,46 eura (11 kn), dok će u sljedeća dva tjedna, počevši od srijede, najviša maloprodajna cijena litre dizela biti niža za četiri eurocenta te će iznositi 1,52 eura (11,45 kn).


Plavi dizel također pojeftinjuje za četiri centa, na 0,98 eura ili 7,38 kuna, dok će plin za spremnike po kilogramu stajati 1,22 eura ili 9,19 kuna, jednako kao i u protekla dva tjedna.

Za jedan cent pojeftinjuje i plin za boce, na 1,78 eura po kilogramu, odnosno 13,41 kunu.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile 1,59 eura (11,98 kuna) za litru benzinskog goriva, te 1,67 eura (12,58 kuna) za dizelsko gorivo.

Plavi dizel stajao bi 1,07 eura (8,06 kuna), UNP za spremnike 1,46 eura (11 kuna), a UNP za boce 2,09 eura po kilogramu (15,75 kuna), priopćeno je iz Vlade.

Nove cijene goriva obično vrijede od utorka, pa u iduća tjedna tjedna. Međutim, Zakonom o tržištu nafte i naftnih derivata propisano je da se uredbom može urediti najviša cijena za neprekinuto razdoblje od 90 dana. Budući da je u prethodnom razdoblju od 90 dana na snazi bila regulirana cijena, potrebno je predvidjeti jedan dan pauze, objašnjavaju u vladi.

Tagovi: gorivo, cijene goriva, eurodizel, dizel, benzin
PROČITAJ I OVO
Vlada smanjila naknadu za obnovljivce za krajnje kupce električne energije
OIE
Vlada smanjila naknadu za obnovljivce za krajnje kupce električne energije
ZAGREB - Vlada je danas donijela odluku kojom je smanjila naknadu za obnovljive izvore energije za 5% za krajnje kupce električne energije kao i poduzetnike koji ostvaraju pravo umanjenja te naknade.
Inflacija u Njemačkoj najniža od lipnja 2021.
USPORAVANJE
Inflacija u Njemačkoj najniža od lipnja 2021.
BERLIN - Inflacija u Njemačkoj u veljači je iznosila 2,5 posto na godišnjoj razini, što je 0,4 postotna boda manje nego u siječnju i najniže od lipnja 2021., napisao je njemački statistički ured u prvoj danas objavljenoj procjeni.
Produljenje niže stope PDV-a na plin, grijanje i ogrjevni materijal
ODLUKE
Produljenje niže stope PDV-a na plin, grijanje i ogrjevni materijal
ZAGREB - Vlada je uputila u saborsku proceduru prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, koje se odnose na produljenje snižene stope PDV-a do kraja ožujka 2025. na isporuke prirodnog plina, ogrjevnog materijala i grijanja iz toplinskih stanica, a po riječima predsjednika Vlade, prijedlog je "de facto" dio budućeg paketa mjera pomoći građanima.
Cijene nafte pale ispod 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 83 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su ispod 83 dolara pod pritiskom skoka zaliha u SAD-u i signala iz američke središnje banke da neće žuriti sa sniženjem kamatnih stopa.
Cindrigo: Kraj Slatine krećemo s bušenjem 4000 m duboke bušotine
GEOTERMALNI IZVORI
Cindrigo: Kraj Slatine krećemo s bušenjem 4000 m duboke bušotine
ZAGREB - Britanska kompanija Cindrigo izvijestila je Londonsku burzu o konačnom početku bušenja na istražnom polju geotermalnih izvora Slatina 3 u Virovitičko-podravskoj županiji, koje je u rujnu 2022., u pretežnom vlasničkom udjelu, otkupila od poduzetnika Marinka Mikulića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE