GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničari Janafa potvrdili isplatu dividende

Dioničari Janafa potvrdili isplatu dividende
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavna skupština Janafa u četvrtak je odlučila da će se dio prošlogodišnje dobiti u iznosu 76,4 milijuna kuna isplatiti dioničarima, kroz dividendu od 74,08 kuna po dionici, objavila je ta kompanija putem Zagrebačke burze.

Glavna skupština odlučila je da se dio dobiti za 2019. godinu u ukupnom iznosu 76,4 milijuna kuna isplati dioničarima. Dividenda iznosi 74,08 kuna po dionici, navode iz Janafa.

Pravo na dividendu steći će dioničari koji će na kraju 7. srpnja biti upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), a dividenda će biti isplaćena 14. srpnja, najavljuje se u objavi.

Janaf je u prošloj godini ostvario neto dobit u iznosu 261,9 milijuna kuna, a u pozivu za skupštinu, koji je objavljen u svibnju, dioničarima je predloženo da se, nakon što se taj iznos umanji za zakonske rezerve, polovica iznosa, ili 124,4 milijuna kuna rasporedi u ostale rezerve iz dobiti. Od preostalih 124,4 milijuna kuna iznos od 74,6 milijuna kuna raspoređuje se za dividendu, a 49,8 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Taj je prijedlog raspodjele dobit u pozivu obrazložen potrebom da kompanija osigura vlastita novčana sredstva za ulaganja, a s obzirom da se nalazi u značajnom investicijskom ciklusu. Ukupna vrijednost ugovorenih, a neizvršenih radova na kraju 2019. godine, iznosi 370,8 milijuna kuna. Vrijednost investicija u tijeku na kraju prošle godine, za čiji je završetak potrebno osigurati dodatna novčana sredstva, iznosi 687,8 milijuna kuna, naveli su iz Janafa u obrazloženju prijedloga odluke o raspodjeli dobiti.

Janaf je u većinskom vlasništvu države, koja ima oko 78,1 posto dionica, i to putem Ministarstva državne imovine - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) koje drži 37,26 posto dionica, Centar za restrukturiranje i prodaju ima 26,28 posto, a Ministarstva državne imovine 14,97 posto dionica.

Po podacima o deset najvećih dioničara, slijede Ina, koja drži 11,50 posto dionica, te HEP s 5,36 posto, dok manje udjele imaju mirovinski fondovi.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, dividenda, kompanija Ina, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
PROČITAJ I OVO
Njemačka i Rusija odbacuju američke sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2
PLINOVOD
Njemačka i Rusija odbacuju američke sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2
MOSKVA - Šefovi diplomacija Rusije i Njemačke odbacili su u utorak američke sankcije protiv njihova projekta izgradnje plinovoda Sjeverni tok 2.
Cijene nafte prekoračile 45 dolara, trgovci se nadaju dogovoru o poticajima u SAD-u
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prekoračile 45 dolara, trgovci se nadaju dogovoru o poticajima u SAD-u
LONDON - Cijene nafte prekoračile su u utorak na međunarodnim tržištima razinu od 45 dolara, poduprte očekivanjima američkih gospodarskih poticaja i sve konkretnijim naznakama oporavka potražnje od koronablokade.
Dizel i autoplin od ponoći jeftiniji
CIJENE GORIVA
Dizel i autoplin od ponoći jeftiniji
ZAGREB - Cijene goriva od ponoći su se ponovno pormijenile. Benzin je skuplji, a dizel i autoplin jeftiniji no dosad.
Cijene goriva u Sloveniji bez promjene
GORIVO
Cijene goriva u Sloveniji bez promjene
LJUBLJANA - Regulirane cijene pogonskih goriva u Sloveniji ostat će nepromijenjene i nakon ponoći.
Cijene nafte porasle prema 45 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 45 dolara

LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 45 dolara, poduprte ohrabrujućim kineskim podacima i pojačanom potražnjom za energentima zahvaljujući ublaženim mjerama suzbijanja pandemije koronavirusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE