GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić: Završetak izgradnje plinovoda LNG terminala Zlobin – Omišalj do kraja godine

Ćorić: Završetak izgradnje plinovoda LNG terminala Zlobin – Omišalj do kraja godine
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 18:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u četvrtak je, prilikom obilaska gradilišta otpremnog plinovoda LNG terminala Zlobin - Omišalj izrazio zadovoljstvo da radovi teku planiranom dinamikom unatoč pandemiji bolesti Covid-19 te da se završetak izgradnje očekuje do kraja godine.

Riječ je o investiciji od 440 milijuna kuna, koja je sufinancirana sredstvima europskih fondova u iznosu od gotovo 16,5 milijuna eura. Kada LNG terminal postane operativan, bit će osigurana otprema plina s terminala.

Kako je priopćeno iz ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, u obilasku gradilišta uz ministra bili su i njegov pomoćnik Zvonimir Novak, predsjednika Uprave Plinacra Ivica Arar i članovi Uprave Darije Krstičević i Marino Zovko.

Predsjednik Uprave Plinacra Ivica Arar kazao je da se zahvaljujući dobroj pripremi i radu djelatnika Plinacra i izvođača radova, koji su često radili i u više smjena, ovaj projekt dovršava u iznimno kratkome roku.

Radovi na otpremnom plinovodu započeli su sredinom prosinca prošle godine te se istodobno odvijaju na čitavoj trasi plinovoda. U ovoj fazi gradnje gotovo sve cijevi već su zavarene, položene u rov i zatrpane. Radovi se, također, izvode i na plinskim čvorovima te blokadnim stanicama Voz i Bobuši, kaže se u priopćenju.

Polaganjem cijevi na dno Tihog kanala kod Omišlja na Krku na dubinu od 55 metara, u kolovozu su završeni radovi i na 750 metara dugoj podmorskoj dionici plinovoda. Time je uspješno dovršen tehnički najsloženiji zahvat na izgradnji tog 16,7 kilometara dugog plinovoda, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Tomislav Ćorić, Plinacro, Ivica Arar, plinovoda LNG terminala Zlobin – Omišalj, plin, Tomislav Ćorić, LNG terminal
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE