GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene goriva u Sloveniji nepromijenjene

Cijene goriva u Sloveniji nepromijenjene
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2023 / 19:16
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Cijene 95-oktanskog benzina i dizelskog goriva na benzinskim postajama izvan autocesta u ponoć ostaju nepromijenjene. Litar benzina košta 1,536 eura, litar dizela 1,651 euro. Cijena lož ulja također će ostati nepromijenjena i iznosit će 1,233 eura po litri, navodi se u objavi na stranicama državne uprave.

Cijene će vrijediti do uključivo 6. studenog, podaci su na stranicama državne uprave.

Kako neslužbeno doznaje STA, odluka o blagom povećanju trošarina, kako bi cijene ostale na istoj razini, priprema se za današnju dopisnu sjednicu Vlade, koja još nije sazvana.

Cijene benzina i dizela na izvancestovnim benzinskim postajama izračunavaju se na temelju metodologije koja se temelji na kretanju cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu i kretanju tečaja američkog dolara prema euru. Modelske cijene izračunate su na temelju 14-dnevnih prosjeka cijena naftnih derivata.

Cijene motornih goriva na benzinskim postajama uz autoceste i brze ceste određuju sami trgovci.

Sukladno Vladinoj uredbi o formiranju cijena naftnih derivata izvan područja autocesta i brzih cesta, marže trgovaca su ograničene i mogu iznositi najviše 0,0983 eura za litru dizelskog goriva, 0,0994 eura za litru 95 -oktanski benzin, a za lož ulje maksimalno 0, 08 eura po litri.

Tagovi: cijene goriva, gorivo, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Vlada smanjila naknadu za obnovljivce za krajnje kupce električne energije
OIE
Vlada smanjila naknadu za obnovljivce za krajnje kupce električne energije
ZAGREB - Vlada je danas donijela odluku kojom je smanjila naknadu za obnovljive izvore energije za 5% za krajnje kupce električne energije kao i poduzetnike koji ostvaraju pravo umanjenja te naknade.
Inflacija u Njemačkoj najniža od lipnja 2021.
USPORAVANJE
Inflacija u Njemačkoj najniža od lipnja 2021.
BERLIN - Inflacija u Njemačkoj u veljači je iznosila 2,5 posto na godišnjoj razini, što je 0,4 postotna boda manje nego u siječnju i najniže od lipnja 2021., napisao je njemački statistički ured u prvoj danas objavljenoj procjeni.
Produljenje niže stope PDV-a na plin, grijanje i ogrjevni materijal
ODLUKE
Produljenje niže stope PDV-a na plin, grijanje i ogrjevni materijal
ZAGREB - Vlada je uputila u saborsku proceduru prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, koje se odnose na produljenje snižene stope PDV-a do kraja ožujka 2025. na isporuke prirodnog plina, ogrjevnog materijala i grijanja iz toplinskih stanica, a po riječima predsjednika Vlade, prijedlog je "de facto" dio budućeg paketa mjera pomoći građanima.
Cijene nafte pale ispod 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 83 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su ispod 83 dolara pod pritiskom skoka zaliha u SAD-u i signala iz američke središnje banke da neće žuriti sa sniženjem kamatnih stopa.
Cindrigo: Kraj Slatine krećemo s bušenjem 4000 m duboke bušotine
GEOTERMALNI IZVORI
Cindrigo: Kraj Slatine krećemo s bušenjem 4000 m duboke bušotine
ZAGREB - Britanska kompanija Cindrigo izvijestila je Londonsku burzu o konačnom početku bušenja na istražnom polju geotermalnih izvora Slatina 3 u Virovitičko-podravskoj županiji, koje je u rujnu 2022., u pretežnom vlasničkom udjelu, otkupila od poduzetnika Marinka Mikulića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE