GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijena benzina ostala ista, dizel pojeftinio

Cijena benzina ostala ista, dizel pojeftinio
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2021 / 10:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Spremnik dizela je od ponoći pojeftinio u prosjeku za devet kuna, autoplina za 0,5 kuna, dok je cijena benzina ostala ista.

Tražilica najjeftinijeg goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pokazuje da osnovno benzinsko gorivo eurosuper 95 na Ininim postajama u centru Zagreba stoji 11,10 kuna po litri, što je na razini kada su te cijene zamrznute uredbom Vlade, dok eurosuper class plus stoji 11,26 kuna po litri.

Lukoil, Crodux i Tifon osnovno benzinsko gorivo također drže na 11,10 kuna, no razlikuju se u cijenama kvalitetnijeg - aditivima pojačanog - benzina. Tako eurosuper 95 ecto na Lukoilu stoji 11,35 kuna, Croduxov eurosuper 100 11,74 kune, dok Tifon svoj eruosuper 100 cijeni 11,79 kuna po litri.

Inin osnovni eurodizel, na pumpama u širem centru Zagreba, košta 10,87 kuna po litri, a eurodizel class pluus 11,03 kune. Crodux za litru osnovnog dizela u prosjeku traži 10,91 kunu, a za eurodizel MaxPower 11,11 kuna.

Tifon i Lukoil osnovno eurodizel drže na 11 kuna, s tim da Lukoilov jači BS Ecto stoji 11,22 kune, a Tifonov eurodizel premium 11,29 kuna.

I portal cijenegoriva.info objavio je slične cijene. Portal piše da je cijena "tanka" benzina ostala ista, cijena spremnika dizela (50 litara) manja za devet kuna u odnosu na prošlotjedne cijene, a autoplina za 0,5 kuna.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nedavno je rekao da će Vlada pratiti kretanje cijena goriva i da će, ako to bude potrebno, ponovno reagirati.

Tagovi: cijene goriva, benzin, dizel, Tifon, Petrol, Lukoil
PROČITAJ I OVO
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
ZATVARANJE
Zbog korone zatvorene neke benzinske postaje Petrola
LJUBLJANA - U pojedinim dijelovima Slovenije nedavno je primijećeno zatvaranje ili skraćenje radnog vremena pojedinih Petrolovih benzinskih postaja.
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
UZLET
Neto dobit Aramca katapultirana 90%
RIJAD - Saudijski naftni div Aramco izvijestio je u nedjelju o nevjerojatnom porastu neto dobiti od 90% u drugom tromjesečju i rekordnim polugodišnjim rezultatima.
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
KONCESIJE
Elektroprivreda BiH ostala bez koncesije za VE Podveležje 2
SARAJEVO - Elektroprivreda BiH je izrazila interes za izgradnju vjetroelektrane Podveležje 2, ali je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila inicijativu druge pravne osobe za stjecanje koncesijskih prava na tom lokalitetu.
Rusija počela slati Mađarskoj više plina od ugovorene količine
PLIN
Rusija počela slati Mađarskoj više plina od ugovorene količine
BUDIMPEŠTA - Mađarska, članica Europske unije, priopćila je u subotu da joj je Rusija počela dopremati više prirodnog plina nego što su predvidjele u ranijim trgovinskim ugovorima, nakon posjeta njezina ministra vanjskih poslova Moskvi u srpnju.
Rosneft: Cijene goriva u Njemačkoj će rasti
UPOZORENJE
Rosneft: Cijene goriva u Njemačkoj će rasti
BERLIN - Ruska naftna kompanija Rosneft upozorila je da bi proizvodnja mogla dramatično pasti u rafineriji u pokrajini Brandenburg zbog skorog prekida uvoza nafte iz Rusije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE