GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branko Bračko napustio Nadzorni odbor Petrola

Branko Bračko napustio Nadzorni odbor Petrola
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 19:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Kadrovskim promjenama u Petrolu ne nazire se kraj. Branko Bračko, član uprave zrečkog Uniora i dugogodišnji član SDS-a, danas je dao ostavku u Nadzornom odboru trgovca naftom, objavljeno je na Saonetu.

U današnjem odgovoru na pitanja ljubljanskog Dnevnika je li još uvijek dužnosnik u stranci SDS, Bračko je naznačio da razmišlja o ostavci na mjesto nadzornika Petrola, koje bi inače preuzeo 11. travnja. Bračko se može naći na još dvije funkcije, naime kao predsjednik celjske koordinacije SDS-a i predsjednik gospodarskog i poslovnog foruma. Od danas popodne Bračko više nije među članovima izvršnog odbora stranke.

Posebna pravila primjenjuju se na političke dužnosnike u zapošljavanju državnih poduzeća. Preciznije: Zakon o Slovenskom državnom holdingu (SDH) zabranjuje članstvo u nadzornim odborima državnih tvrtki osobama koje su u političkoj stranci ili su bile na položaju u šest mjeseci prije njihova imenovanja.

Upravo se to pitanje sada rješava u SSH, tri mjeseca nakon imenovanja. Dokumenti koji su sada izašli na vidjelo, uključujući web stranicu SDS-a, razlikuju se od pisane izjave kojom je Bračko uvjeravao Kadrovsko povjerenstvo SDH-a da mu je položaj u stranci istekao 16. lipnja prošle godine; stoga ga je ovih dana SDH Bračka ponovno pozvao da prokomentira svoju funkciju u stranci.

- 16. lipnja 2020. dao sam ostavku na obje funkcije. Što se tiče Petrola, ponašat ću se tako da tvrtka neće trpjeti reputaciju zbog mene, odgovorio je Bračko danas na naša pitanja.

Petrol je najavio da Nadzorni odbor neće biti potpun od 11. travnja te da će Nadzorni odbor raditi u 8-članom sastavu dok se na skupštini ne imenuje drugi član. Skupština Petrola sazvana je za 22. travnja.

Tagovi: Branko Bračko, Petrol, Unior, Slovenska demokratska stranka
PROČITAJ I OVO
Cilj EPS-a da sačuva termo i poveća zelene kapacitete
CILJEVI
Cilj EPS-a da sačuva termo i poveća zelene kapacitete
MALI ZVORNIK - Direktor EPS-a Milorad Grčić rekao je danas da je osnovni energent EPS-a ugalj iz koga se proizvodi dve trećine električne energije i da termo kapaciteti moraju da se sačuvaju, a da je cilj i da se istovremeno povećava procenat zelene energije.
Cijene nafte pod pritiskom širenja delta soja koronavirusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pod pritiskom širenja delta soja koronavirusa
LONDON - Cijene nafte spustile su se u srijedu na međunarodnim tržištima pod utjecajem zabrinutosti zbog širenja delta soja virusa u zemljama najvećim potrošačima energenata, jer bi to moglo smanjiti njihovu potražnju.
Petrol pokrenuo svoju drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj
ELEKTRANE
Petrol pokrenuo svoju drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj
LJUBLJANA - Slovenski Petrol otvorio je drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj, nazvanu Ljubač.
Zdravka Demeter Bubalo nova operativna direktorica maloprodaje Ine
KARIJERE
Zdravka Demeter Bubalo nova operativna direktorica maloprodaje Ine
ZAGREB - Zdravka Demeter Bubalo bit će imenovana na poziciju operativne direktorice Usluga kupcima i maloprodaje.
Očekivanje daljnjeg pada američkih zaliha podupire cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Očekivanje daljnjeg pada američkih zaliha podupire cijene nafte
LONDON - Cijene nafte ojačale su u utorak na međunarodnim tržištima u očekivanju daljnjeg pada američkih zaliha goriva, nadoknadivši tako dio gubitaka od dana ranije, kada su potonule za više od tri posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE