GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden potiče veće korištenje solarne energije

Biden potiče veće korištenje solarne energije
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 19:40
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden proglasio je izvanredno stanje zbog opasnosti od nestašice struje. Razlog je svojevrsni poticaj većem korištenju solarne energije.

Biden je predložio da borba protiv nedostatka struje bude u nadležnosti tajnice Gine Raymond odobravanjem oslobađanja od carina na uvoz solarnih ćelija i modula iz Kambodže, Malezije, Tajlanda i Vijetnama.

Ova mjera će trajati dvije godine ili do ukidanja izvanrednog stanja.

„Struja je osnovni dio modernog života koji napaja domove, tvrtke i industriju. To je ključno za funkcioniranje glavnih sektora gospodarstva, kao i bolnica, škola, javnog prijevoza i obrane.

"Čak i izolirani nestanci struje mogu imati katastrofalne zdravstvene i ekonomske posljedice", rekao je Biden u priopćenju.

Nadalje se navodi da nekoliko čimbenika ugrožava sposobnost Sjedinjenih Država da osiguraju dovoljnu proizvodnju električne energije za zadovoljavanje očekivane potražnje kupaca. Ti čimbenici uključuju poremećaje na energetskim tržištima uzrokovane ruskom invazijom na Ukrajinu i ekstremne vremenske uvjete pogoršane klimatskim promjenama.

Dodaje se da, primjerice, u nekim dijelovima zemlje uvjeti suše zajedno s toplinskim valovima istodobno uzrokuju projicirane nedostatke u opskrbi električnom energijom i rekordnu potražnju za električnom energijom. Kao rezultat toga, Federalna energetska regulatorna komisija i Sjevernoamerička korporacija za pouzdanost električne energije upozorile su na kratkoročnu zabrinutost u pogledu pouzdanosti električne energije u svojim nedavnim ljetnim procjenama pouzdanosti, stoji u priopćenju.

"Kako bi osigurali primjerenost izvora električne energije, komunalni i mrežni operateri moraju unaprijed planirati izgradnju novih kapaciteta kako bi zadovoljili očekivanu potražnju kupaca. Solarna energija je među najbrže rastućim izvorima nove proizvodnje električne energije u Sjedinjenim Državama. Komunalni i mrežni operateri sve su više oslanjati se na nove solarne instalacije kako bi se osiguralo da mreža ima dovoljno resursa za održavanje pouzdane usluge. Očekuje se da će dodatni solarni kapaciteti i baterije činiti više od polovice novih kapaciteta u sektoru električne energije 2022. i 2023. Nedostupnost solarnih ćelija i modula ugrožava ove planirane dodatke, što zauzvrat ugrožava dostupnost dovoljnog kapaciteta za proizvodnju električne energije za opsluživanje očekivanih kupaca.potražnja.Električna energija proizvedena solarnom energijom također je ključna za smanjenje naše ovisnosti o električnoj energiji proizvedenoj sagorijevanjem fosilnih goriva, koja pokreće klimatske promjene. Ministarstvo obrane prepoznalo je klimatske promjene kao prijetnju našoj nacionalnoj sigurnosti”, stoji u priopćenju.

“Posljednjih godina velika većina solarnih modula instaliranih u Sjedinjenim Državama uvezena je, a oni iz jugoistočne Azije čine oko tri četvrtine uvezenih modula do 2020. Međutim, u posljednje vrijeme Sjedinjene Države nisu bile u mogućnosti uvoziti solarne modula u dovoljnim količinama kako bi se osigurao dodatni solarni kapacitet potreban za postizanje naših klimatskih i čistih energetskih ciljeva, osiguravanje adekvatnosti resursa električne mreže i pomoć u borbi protiv rastućih cijena energije. Ovaj akutni nedostatak solarnih modula i komponenti modula ozbiljno je ugrozio kratkoročne solarne dodavanja kapaciteta koji bi inače mogli pomoći u osiguravanju dovoljne proizvodnje električne energije za zadovoljavanje potražnje kupaca. Otprilike polovica domaće upotrebe solarnih modula planiranih za sljedeću godinu trenutačno je ugrožena nedovoljnom opskrbom. U cijeloj zemlji solarni projekti se odgađaju ili otkazuju."

Tagovi: Joe Biden, solarna energija, solarni paneli, električna energija
PROČITAJ I OVO
IEA: Potrošnja energije ekonomičnija u ovoj godini
POZITIVNO
IEA: Potrošnja energije ekonomičnija u ovoj godini
LONDON - Svijet je ove godine ekonomičnije trošio energiju zbog visokih cijena i poremećaja u opskrbi gorivom, ali još uvijek nedovoljno za ostvarivanje klimatskih ciljeva, upozorila je u petak Međunarodna agencija za energiju (IEA).
Njemačka s Poljskom dogovorila opskrbu naftom preko Gdanjska
DOGOVOR
Njemačka s Poljskom dogovorila opskrbu naftom preko Gdanjska
BERLIN - Njemačka je s Poljskom nakon višemjesečnih razgovora dogovorila opskrbu naftom preko Gdanjska, pokazuje sporazum koji su u četvrtak potpisali njemački ministar gospodarstva Robert Habeck i poljska ministrica okoliša Anna Moskwa.
Uniper tuži Gazprom zbog prekida isporuke plina
TUŽBA
Uniper tuži Gazprom zbog prekida isporuke plina
BERLIN - Ruski energetski div Gazprom morat će se braniti pred međunarodnim arbitražnim sudom u Stockholmu zbog obustave isporuke plina Njemačkoj. Tužbu je podnijela njemačka energetska kompanija Uniper, gdje tvrde da su zbog toga dosad pretrpjeli 11,6 milijardi eura štete. Uniperu je prijetio bankrot i morala ga je spašavati njemačka vlada.
Naznake tijesne opskrbe podigle cijene nafte iznad 85 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Naznake tijesne opskrbe podigle cijene nafte iznad 85 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima iznad 85 dolara, potaknute naznakama tijesne opskrbe, slabijim dolarom i očekivanjima oporavka kineske potražnje.
Redukcije struje u Francuskoj gase hitne telefonske pozive
POSLJEDICE
Redukcije struje u Francuskoj gase hitne telefonske pozive
PARIZ – Pozivanje hitnih službi telefonom možda neće biti moguće u dijelovima Francuske ako ove zime bude dužih nestanaka struje, rekla je danas Christel Heidemann, voditeljica telekom operatera Orange.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE