GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australija želi sačuvati rafinerijske kapacitete, predlaže poticaje za rafinerije

Australija želi sačuvati rafinerijske kapacitete, predlaže poticaje za rafinerije
RAFINERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2020 / 15:34
Autor: SEEbiz / H
CANBERRA - Australska vlada predložila je u ponedjeljak da četiri gubitaške rafinerije u idućih deset godina dobivaju poticaje u iznosu 2,3 milijarde australskih dolara (1,67 milijardi američkih) kako bi nastavile poslovati unatoč gubicima u koronakrizi.

U sklopu dugoročnog plana o sigurnosti opskrbe gorivom, vlada je najavila ulaganja u gradnju skladišta za gorivo.

Australske rafinerije snažno su pogođene oštrim padom potražnje za gorivom u vrijeme pandemije koronavirusa. Upozoravaju da će sve veći gubitci u poslovanju ugroziti budućnost njihovih postrojenja, s obzirom na oštru konkurenciju daleko većih azijskih rafinerija.

Sve četiri rafinerije, BP, Exxon Mobil, Viva Energy Group i Ampol, pozdravile su vladine prijedloge, no nisu obećale nastavak proizvodnje. Iz BP-a i Ampola poručili su da moraju vidjeti pojedinosti mjere da bi bolje razumjeli njihov utjecaj na poslovanje.

"Vlada ustraje u namjeri očuvanja (australskih) rafinerijskih kapaciteta unatoč prijetnjama isplativosti te industrije”, rekao je u ponedjeljak premijer Scott Morrison.

Radi osiguranja sigurnosti opskrbe goriva u bliskoj budućnosti, vlada je najavila da će u novom proračunu osigurati 211 milijuna dolara kako bi poduprla gradnju skladišta dizela, ključnog za farme, rudnike i kamione i rezervne sustave opskrbe strujom.


"Događaji u 2020. podsjetili su nas da ne smijemo biti zadovoljni postignutim. Trebamo neovisnu opskrbu goriva koja bi nas zaštitila od potencijalnih šokova u budućnosti”, rekao je premijer u priopćenju.

Vlada je najavila suradnju s industrijom na osmišljavanu poticaja koji bi se isplaćivali četirima rafinerijskim tvrtkama da nastave s poslovanjem. Kada im se pribroje izuzeća od novih zahtjeva vezanih za skladištenje goriva, ukupna vrijednost tih poticaja u 10-godišnjem razdoblju iznosit će oko 2,3 milijarde dolara.

Tagovi: Australija, rafinerije, British Petroleum, Exxon Mobil, Viva Energy Group, Ampol, rafinerijski kapaciteti
PROČITAJ I OVO
Strahovit rast zelene električne energije
UZLET
Strahovit rast zelene električne energije
LONDON - Udruženje europskih elektroprivreda Eurelectric u novom je Energetskom barometru konstatiralo da se energetski sektor uspješno približava cilju dekarbonizacije sektora. Zaključuje se da se emisije ugljičnog dioksida u tom sektoru smanjuju velikom brzinom, brže nego što se očekivalo, a udio obnovljivaca se uspješno povećava.
Zabrinutost za potražnju zadržala cijene nafte na 42 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Zabrinutost za potražnju zadržala cijene nafte na 42 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima na 42 dolara, zakočene zabrinutošću za potražnju s obzirom na opetovani rast broja novozaraženih koronavirusom.
Uprava Janafa poručila da će učiniti sve za stabilno poslovanje
PORUKE
Uprava Janafa poručila da će učiniti sve za stabilno poslovanje

ZAGREB - Uprava Janafa priopćila je u ponedjeljak da će sa zajedno sa svim zaposlenicima uložiti znanje i iskustvo kako bi stabilno poslovali u idućem razdoblju te time pridonijeti ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata za tvrtku i značajnom doprinosu gospodarskom napretku u Hrvatskoj.

Cijene nafte prošloga tjedna pale više od 2 posto zbog slabljenja potražnje
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna pale više od 2 posto zbog slabljenja potražnje
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale, nakon snažnog rasta tjedan dana prije, jer se ulagači plaše da će potražnja oslabiti zbog drugog vala širenja koronavirusa, dok bi ponuda idućih tjedana mogla porasti.
Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf
PORUKE
Farčić: Naravno da se Kovačević planira vratiti u Janaf
ZAGREB - "Kada mene netko pita kako se Dragan Kovačević osjeća, odgovaram da se ne osjeća dobro i ne smatra da tamo pripada, a i ja mislim da mu tamo nije mjesto", odgovorio je Ivo Farčić na pitanje o tome kako je Kovačeviću u istražnom zatvoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE