GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alarmantno upozorenje iz OMV-a

Alarmantno upozorenje iz OMV-a
RAFINERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2022 / 19:05
Autor: SEEbiz
BEČ - Niski vodostaji na Rajni doveli su do drastičnog smanjenja količine proizvoda koji se otpremaju rijekom.

Njemačka podružnica austrijskog energetskog koncerna OMV potvrdila je za Bloomberg da njihove rafinerije ne mogu zadovoljiti povećanu potražnju za loživim uljem i dizelom u južnoj Njemačkoj.

"U južnim dijelovima Njemačke postoji nestašica goriva kao što su dizel i loživo ulje jer su zalihe ograničene zbog kritično niskog vodostaja rijeke Rajne", rekao je Bloomberg, za kojeg je OMV potvrdio da "pažljivo prati trenutna potrošnja loživog ulja i dizela", a povećanu potražnju za gorivom ocjenjuje kao "posljedicu nestašica na tržištima izazvanih krizom uz pretjerane špekulacije i gomilanje zaliha".

"Zbog niskog vodostaja na Rajni, koja je glavni koridor za transport naftnih derivata u Europi, OMV Grupa je udeseterostručila uvoz goriva Dunavom", piše Bloomberg, pozivajući se na podatke OMV-a.

Isti izvor tvrdi da poteškoće u nabavi lož ulja i dizela, zbog istih razloga kao u južnoj Njemačkoj, bilježe iu Švicarskoj i Austriji. Švicarska se, podsjeća Bloomberg, opskrbljuje naftom preko dvije ključne rute, Rajne i željezničkog prometa.

Tagovi: kompanija OMV, rafinerija u Schwechatu, gorivo, Austrija
PROČITAJ I OVO
Stiže energetska kriza, Vlada još ne otkriva plan
KRIZA
Stiže energetska kriza, Vlada još ne otkriva plan
ZAGREB - Vlada navodno čeka mig iz Europske komisije. Priprema se za tzv. “uzbunu na razini Europske unije”. Tim činom sve usvojene Smjernice za uštedu energije, koje su sada na dobrovoljnoj bazi, postale bi obvezne za sve države članice.
Španjolska smanjila potrošnju struje unatoč vrućinama
STRUJA
Španjolska smanjila potrošnju struje unatoč vrućinama
MADRID - Potrošnja struje u Španjolskoj pala je za 3,7 posto tjedan dana nakon što su na snagu stupile mjere štednje, unatoč vrućinama koje obično potiče ljude da uključe rashladne uređaje, izjavila je u srijedu ministrica energetike i okoliša Teresa Ribera.
Cijene nafte blizu 92 dolara, trgovci strahuju od recesije
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 92 dolara, trgovci strahuju od recesije
LONDON - Cijene nafte spustile su se u srijedu na međunarodnim tržištima ispod razine od 92 dolara, pritisnute strahom od globalne recesije koja bi oslabila potražnju.
Uniper u ogromnom gubitku zbog visokih cijena plina
GUBITAK
Uniper u ogromnom gubitku zbog visokih cijena plina
FRANKFURT - Njemački uvoznik plina Uniper poslovao je u prvoj polovini godine s neto gubitkom od 12,3 milijarde eura budući da je zbog smanjenih isporuka iz Rusije bio prisiljen kupovati plin na fizičkom tržištu po puno višim cijenama.
Rusija očekuje znatno višu cijenu plina u ovoj godini i pad u 2023.
OČEKIVANJA
Rusija očekuje znatno višu cijenu plina u ovoj godini i pad u 2023.
MOSKVA - Rusija procjenjuje da će prosječna izvozna cijena njezinog plina ove godine biti više nego dvostruko veća nego lani, ali u 2023. trebala bi se osjetno smanjiti, pokazje dokument ministarstva gospodarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE