GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa
JANAF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 14:52
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda d.d. da predsjednik Uprave ostane Stjepan Adanić i to do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda Adanića je, naime, na prijedlog Vlade, 25. rujna 2020. imenovao predsjednikom Uprave na šestomjesečno razdoblje. Adanić je na to mjesto došao nakon opoziva Dragana Kovačevića zbog afere "Janaf".

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, a novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva imenovan je Tomislav Ćorić.

Na osobni zahtjev razriješeni su članovi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje Tihomir Tomčić i Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Ana Odak razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, imenovana je Spomenka Đurić.

Stipe Župan imenovan je predsjednikom, a Jadranka Groška Kardum i Mario Jurišić članovima Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita kao specijalizirane financijske institucije koja nastavlja rad umjesto ranije Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije: Ivan Milanović Litre, Mihaela Adamović Radolfi, Kristina Gerber Sertić, Goran Cvek, Ivan Katavić, Milan Pelc i Mario Vučić. Novim predsjednikom tog Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivan Milanović Litre, a članovima Dijana Mandić, Valentina Cesar, Filip Malinar i Manda Japunčić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za obrazovanje i znanost, za mlade, za financije te na prijedlog službenika i namještenika Agencije.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u vježbama upravljanja u krizama kao i odluku o davanju suglasnosti Glavnoj državnoj odvjetnici RH za davanje punomoći.

Tagovi: Stjepan Adanić, Dragan Kovačević, Spomenka Đurić, Ana Odak, Janaf, Jadranski naftovod, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Hrvatska ekološka perspektiva nije sjajna
PERSPEKTIVE
Hrvatska ekološka perspektiva nije sjajna
ZAGREB - Hrvatska energetska politika još ne iskazuje namjeru znatnijeg smanjenja upotrebe fosilnih goriva. I dok nadležni kažu da situacija nije zabrinjavajuća, stručnjaci tvrde da nema razloga za optimizam. Tko je u pravu?
Ina objavila javni poziv za upis obveznica do najviše dvije milijarde kuna
OBVEZNICE
Ina objavila javni poziv za upis obveznica do najviše dvije milijarde kuna
ZAGREB - Ina je u ponedjeljak objavila javni poziv za upis 5-godišnje obveznice na domaćem tržištu, vrijedne do najviše dvije milijarde kuna, s fiksnom kamatnom stopom koja se isplaćuje polugodišnje.
Cijene nafte iznad 76 dolara, trgovci procjenjuju utjecaj omnikroma na potražnju
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 76 dolara, trgovci procjenjuju utjecaj omnikroma na potražnju
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad 76 dolara budući da trgovci nakon vala straha koji je izazvala pojava nove varijante koronavirusa čekaju nove informacije kako bi procijenili njezin utjecaj na potražnju.
Gazprom s rekordnom dobiti u trećem tromjesečju
REKORDI
Gazprom s rekordnom dobiti u trećem tromjesečju
MOSKVA - Ruski plinski div Gazprom izvijestio je u ponedjeljak da je zahvaljujući skoku cijena zaključio treće tromjesečje s rekordnom dobiti, najavivši još bolje rezultate na kraju godine.
Cijene nafte prošloga tjedna oštro pale zbog nove varijante koronavirusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna oštro pale zbog nove varijante koronavirusa
ZAGREB – Cijene nafte na svjetskim tržištima pale su i prošloga tjedna, petoga zaredom, jer se trgovci plaše da bi nova varijanta koronavirusa mogla izazvati ponovno zatvaranje gospodarstava, a time i pad potražnje za naftom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE