GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa

Adanić još šest mjeseci na čelu Janafa
JANAF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2021 / 14:52
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru Jadranskog naftovoda d.d. da predsjednik Uprave ostane Stjepan Adanić i to do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, a najduže šest mjeseci, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda Adanića je, naime, na prijedlog Vlade, 25. rujna 2020. imenovao predsjednikom Uprave na šestomjesečno razdoblje. Adanić je na to mjesto došao nakon opoziva Dragana Kovačevića zbog afere "Janaf".

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana, a novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva imenovan je Tomislav Ćorić.

Na osobni zahtjev razriješeni su članovi Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje Tihomir Tomčić i Ninoslav Šćukanec Schmidt.

Ana Odak razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, imenovana je Spomenka Đurić.

Stipe Župan imenovan je predsjednikom, a Jadranka Groška Kardum i Mario Jurišić članovima Nadzornog odbora Hrvatske agencije za osiguranje depozita kao specijalizirane financijske institucije koja nastavlja rad umjesto ranije Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije: Ivan Milanović Litre, Mihaela Adamović Radolfi, Kristina Gerber Sertić, Goran Cvek, Ivan Katavić, Milan Pelc i Mario Vučić. Novim predsjednikom tog Upravnog vijeća ponovno je imenovan Ivan Milanović Litre, a članovima Dijana Mandić, Valentina Cesar, Filip Malinar i Manda Japunčić, kao predstavnici ministarstva nadležnog za obrazovanje i znanost, za mlade, za financije te na prijedlog službenika i namještenika Agencije.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o sudjelovanju Republike Hrvatske u vježbama upravljanja u krizama kao i odluku o davanju suglasnosti Glavnoj državnoj odvjetnici RH za davanje punomoći.

Tagovi: Stjepan Adanić, Dragan Kovačević, Spomenka Đurić, Ana Odak, Janaf, Jadranski naftovod, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Černobil: Dijelovi reaktora i dalje tinjaju
SENZORI OTKRILI
Černobil: Dijelovi reaktora i dalje tinjaju
ZAGREB - Prije punih 35 godina dogodila se katastrofalna nesreća u nuklearnoj elektrani u Černobilu, koja je bila prva, a do danas je ostala i najveća katastrofa povezana s jednom nuklearnom centralom.
HEP ODS u Starim Mikanovcima u rad pustio novoizgrađenu trafostanicu
INVESTICIJE
HEP ODS u Starim Mikanovcima u rad pustio novoizgrađenu trafostanicu
STARI MIKANOVCI - HEP Operater distribucijskog sustava (ODS) u pogon je u petak pustio novoizgrađenu transformatorsku stanicu 35/10(20) kV u Starim Mikanovcima, vrijednu 9,3 milijuna kuna, koja će pružiti sigurniju opskrbu električnom energijom te općine nedaleko Vinkovaca.
Cijene nafte kliznule ispod 68 dolara, trgovce brine kriza u Indiji
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte kliznule ispod 68 dolara, trgovce brine kriza u Indiji

LONDON - Cijene nafte kliznule su u petak na međunarodnim tržištima ispod 68 dolara, pritisnute zabrinutošću zbog naglog širenja koronavirusa u Indiji i mješovitim makroekonomskim podacima iz Kine i SAD-a.

Nina Domazet: Rezultati pokazuju da je MOL-ova strategija pun pogodak
STRATEŠKI
Nina Domazet: Rezultati pokazuju da je MOL-ova strategija pun pogodak
ZAGREB -  Ovih dana objavljeni rast petrokemijskih i naftnih marži odmah se odrazio na 3-postotni rast MOL-ovih dionica na Budimpeštanskoj burzi.
Vlada CG: EPCG da spriječi gašenje Termoelektrane Pljevlja
TE PLJEVLJA
Vlada CG: EPCG da spriječi gašenje Termoelektrane Pljevlja
PODGORICA - Vlada je obavezala Elektroprivredu, da kao operater za postrojenja Termoelektrana Pljevlja, preduzme sve pravne radnje i obezbijedi sve uslove u cilju zaštite prava države u postupku pred Energetskom zajednicom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE