GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika potražnja za radnicima u Sloveniji

Velika potražnja za radnicima u Sloveniji
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2022 / 19:36
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Na portalu za pretragu poslova MojeDelo.com izlistan je rekordan broj oglasa za posao u Sloveniji.

Trenutno 900 poslodavaca uz njihovu pomoć traži gotovo 5.000 novih zaposlenika.

Portal MojeDelo.com u priopćenju je naveo da su u razdoblju prije korone imali oko 2000 oglasa za posao. Tijekom epidemije covida-19 taj je broj nakratko pao na 700, a potom se opet popeo na 2000.

U posljednjih nekoliko mjeseci imali su rekordan broj oglasa, ukupno gotovo 5000.

„To znači da je ponuda u potpunosti nadmašila potražnju“, rekla je Nika Rakonjac, voditeljica marketinga portala MojeDelo.com.

Prema portalu, potrebe poslodavaca premašile su ponudu na tržištu rada, posebice u informatičkoj oblasti i deficitarnim zanimanjima. Ove godine, prema njihovim podacima, deset najtraženijih profila su proizvodni radnik, prodavač, skladištar, komercijalist, strojar, inženjer strojarstva, mesar, informatičar, električar i kuhar.

U odnosu na prošlu godinu veća je potražnja za inženjerima strojarstva i kuharima, dok je potražnja za prodajnim savjetnicima i prodajnim predstavnicima smanjena, pokazuje usporedba portala.

„Velike potrebe za novim zaposlenicima pokazale su se i na dva sajma karijera u organizaciji MojeDelo.com u Banjoj Luci i Sarajevu, gdje se čak 35 slovenskih tvrtki predstavilo tražiteljima posla u BiH. Slovenski poslodavci su tražili deficitarna zanimanja i u Bosni, uglavnom tehničke prirode”, dodala je Rakonjac.

Tagovi: slovensko tržište rada, slovenska ekonomija, Nika Rakonjac, mojeDelo.com
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE