GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U SAD-u u listopadu neto otvoreno preko 260.000 radnih mjesta

U SAD-u u listopadu neto otvoreno preko 260.000 radnih mjesta
TRŽIŠTE RADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2017 / 17:34
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki poslodavci u listopadu su značajno pojačali tempo zapošljavanja i otvorili najviše novih radnih mjesta od prošlogodišnjeg srpnja, nakon slabijeg rujna koji odražava posljedice snažnih uraganima na jugu zemlje.

U listopadu je u Sjedinjenim Državama neto otvoreno 261.000 radnih mjesta, zahvaljujući povratku na posao 106 tisuća zaposlenih mahom u sektoru turizma i ugostiteljstva, pokazali su u petak objavljeni podaci američkog ministarstva trgovine. 

U privatnom sektoru pritom je otvoreno 219 tisuća radnih mjesta, nakon što je u rujnu njihov broj bio smanjen za tri tisuće. 

U proizvodnom sektoru broj zaposlenih uvećan je za 24 tisuće, a slijedi sektor graditeljstva u kojem je zaposleno novih 11 tisuća, vjerojatno zbog povećanih potreba na poslovima čišćenja i obnove nakon razornih uragana. 

Rast zapošljavanja zabilježen je i u segmentima poslovnih i stručnih usluga, kao i sektoru zdravstva. U maloprodaji je pak zatvoreno 8.300 radnih mjesta.

Stopa nezaposlenosti u listopadu je skliznula za desetinu postotnog boda, na 4,1 posto i blizu je najnižim razinama u 17 godina.  
Ministarstvo je objavilo revidirane podatke za rujan, koji pokazuju da je u tom mjesecu neto otvoreno skromnih 18 tisuća radnih mjesta. Prva procjena za rujan pokazivala je neto pad broja zaposlenih za 33 tisuće. 

Oštro zakočen rast zapošljavanja u rujnu pripisuje se uraganima Harveyju i Irmi, koji su krajem kolovoza i početkom rujna opustošili dijelove Teksasa i Floride i privremeno ostavili bez posla zaposlenike mahom iz slabije plaćenih sektora odmora i  ugostiteljstva.

Tagovi: zapošljavanje u SAD-u, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Glas poduzetnika: Hitno smanjite PDV
INICIJATIVE
Glas poduzetnika: Hitno smanjite PDV
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika, Hrvatska udruga poslodavaca, Nacionalna udruga ugostitelja su, nakon uvođenja novih epidemioloških mjera, pozvale vladu Republike Hrvatske na donošenje hitnih kompenzacijskih mjera kojima bi se obeštetili poduzetnici kojima je onemogućeno poslovanje.
MMF spreman odobriti BiH novi kredit od 750 milijuna eura
KREDITI
MMF spreman odobriti BiH novi kredit od 750 milijuna eura
SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) načelno je spreman sklopiti s Bosnom i Hercegovinom novi kreditni aranžman vrijedan 750 milijuna eura a pregovori o tome koji su upravo započeli mogli bi biti okončani u prosincu, najavio je predstavnik te novčarske organizacije u BiH Andrew Jewell.
Ministri financija eurozone dorađuju mehanizam zaštite od dužničke krize
DORADA
Ministri financija eurozone dorađuju mehanizam zaštite od dužničke krize
FRANKFURT - Ministri financija eurozone ponovo su se prihvatili dorade europskog mehanizma zaštite od dužničke krize, potaknuti eksplozijom državne potrošnje i zaduživanja kojima vlade pokušavaju ublažiti posljedice pandemije koronavirusa.
EK: Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno pogoršana u studenome
INDIKATORI
EK: Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno pogoršana u studenome
BRUXELLES - Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno su pogoršana u studenome, prateći naglašeni pesimizam u EU i eurozoni na vrhuncu drugog vala pandemije koronavirusa koji je posebno teško pogodio uslužni i sektor maloprodaje.
Njemačka gotovo udvostručila zaduženje u idućoj godini
ZADUŽIVANJE
Njemačka gotovo udvostručila zaduženje u idućoj godini
BERLIN - Njemačka se u 2021. planira zadužiti za gotovo 180 milijardi eura kako bi pokrila povećane troškove koje je najvećem europskom gospodarstvu prouzročila pandemija koronavirusa, pokazao je u petak usvojen prijedlog proračuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE