GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U državni proračun stiže 506 milijuna eura iz EU fondova

U državni proračun stiže 506 milijuna eura iz EU fondova
FONDOVI EU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2022 / 21:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izvijestilo je u petak da u državni pororačun uskoro stiže 506 milijuna eura, koliko je u prosincu prema Europskoj komisiji ovjereno troškova koje su prijavili krajnji korisnici, čime je iz EU fondova povučeno više od 70 posto sredstava.

Kako se navodi u priopćenju, u hrvatski proračun uskoro će iz EU biti povučeno 506 milijuna eura. Toliko je, naime, u prosincu prema Europskoj komisiji ovjereno troškova koje su prijavili krajnji korisnici, pa je Hrvatska dosad ukupno ovjerila 7,5 milijardi eura, odnosno više od 70 posto sredstava koje su joj na raspolaganju iz fondova Europske unije.

Taj iznos obuhvaća prethodno isplaćena sredstva korisnicima za realizirane projekte, ističu iz Ministarstva te dodaju da je trenutno ukupno realizirano oko devet milijardi eura, što je više od 83 posto.

"Hrvatska je iz ESI fondova do danas u plusu 7,8 milijardi eura u odnosu na uplaćena sredstva, koja kao država članica uplaćujemo u proračun Europske unije", rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Dodala je kako Ministarstvo u suradnji s posredničkim tijelima nastavlja raditi na verificiranju i ovjeravanju troškova koje su prijavili krajnji korisnici kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Tagovi: DRŽAVNI PRORAČUN, FONDOVI eu, nATAŠA tRAMIŠAK
PROČITAJ I OVO
Georgieva: Povećani rizici za globalnu financijsku stabilnost
UPOZORENJE
Georgieva: Povećani rizici za globalnu financijsku stabilnost
PEKING - Čelnica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva rekla je u nedjelju da su rizici za financijsku stabilnost porasli i pozvala na nastavak opreza iako su akcije naprednih gospodarstava smirile tržišni stres.
MMF: Kineski ekonomski rast činit će oko trećinu globalnog rasta 2023.
PROCJENE
MMF: Kineski ekonomski rast činit će oko trećinu globalnog rasta 2023.
PEKING - Kinesko gospodarstvo ima snažan skok, njezin gospodarski rast činit će oko jednu trećinu ovogodišnjeg rasta globalnog gospodarstva, rekla je direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva u govoru održanom u China Developmentu. Forum 2023.
Srbija: Najviše zarađuju programeri
ZARADE
Srbija: Najviše zarađuju programeri
BEOGRAD – Najplaćenija delatnost u Srbiji je informisanje i telekomunikacije, gde je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku januarski neto prosek iznosio 198.512 dinara a u okviru nje najbolje su zarađivali programeri, u proseku po 256. 011 dinara.
Rekordan rast zaposlenosti u Njemačkoj
TRŽIŠTE RADA
Rekordan rast zaposlenosti u Njemačkoj
BERLIN - Broj zaposlenih u Njemačkoj dosegnut će povijesni rekord od 34,85 milijuna, 340.000 više nego 2022. godine, prema proljetnoj prognozi Nürnberškog instituta za istraživanje tržišta rada.
Slovenski BDP po stanovniku osam posto ispod prosjeka EU
USPOREDBE
Slovenski BDP po stanovniku osam posto ispod prosjeka EU
LJUBLJANA - Bruto domaći proizvod po stanovniku, izražen u standardima kupovne moći, 2022. godine u Europi se kretao od 41 posto ispod prosjeka EU do 161 posto iznad njega. Najmanji je bio u Bugarskoj, a najviši u Luksemburgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE