GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump poziva na otvaranje ekonomije, i po cijenu pogoršanja situacije

Trump poziva na otvaranje ekonomije, i po cijenu pogoršanja situacije
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 08:46
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u srijedu na otvaranje gospodarstva, premda bi to moglo još više pogoršati širenje koronavirusa u Sjedinjenim Državama.

"Ne kažem da je sve savršeno. (...) Hoće li neki biti teško pogođeni? Hoće. Ali moramo otvoriti zemlju i to brzo", rekao je američki predsjednik prilikom posjeta tvornici Honeywell koja proizvodi zaštitne maske u Phoenixu u Arizoni.

Prije toga je u izjavi za ABC News bio još jasniji. Na pitanje misli li da će zbog ponovnog otvaranja ekonomije biti izgubljenih života, odgovorio je da je "moguće da se to dogodi, jer nećemo više biti zatvoreni u domove".

Premda bi Sjedinjenje Države ubrzo mogle prijeći 70 tisuća umrlih od koronavirusa i do lipnja doseći 100 tisuća, Bijela kuća već nekoliko dana šalje poruku o ublažavanju mjera.

Dokaz tome je i izjava potpredsjednika Mikea Pencea koji je rekao da bi radna skupina Bijele kuće za rješavanje krize izazvane Covidom 19, koju on vodi, uskoro mogla biti raspuštena.

Ustvrdivši da su Amerikanci "ratnici", Donald Trump je rekao da su spremni za "novu fazu bitke", a glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany objasnila je da će liječnici ostati uključeni u proces donošenja odluka.

Prilikom Trumpova posjeta tvornici zaštitnih maski, masku su nosili svi osim predsjednika.

Rasprostranjenost virusa u SAD-u je različita. U prvim velikim žarištima New Yorku i New Jerseyu, broj zaraženih pada, dok se u Teksasu, Illinoisu i području Washingtona broj novih slučajeva zaraze povećava. U Kaliforniji i na Floridi stagnira.

Kalifornija, prva američka država koja je proglasila karantenu radi sprječavanja širenja koronavirusa, počet će ublažavati neke mjere potkraj tjedna te će se otvoriti neke prodavaonice.

Tagovi: Donald Trump, Kayleigh McEnany, Mike Pence, Honeywell, američka ekonomija, koronavirus u SAD-u, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
TRŽIŠTE RADA
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
ZAGREB - Durga Phuyal se nadala da će početi novi život kad je sletjela u Hrvatsku, ali nepalska migrantica suočila se s teškom borbom da se prilagodi, piše u srijedu francuska novinska agencija Afp.
NBS: MMF pozitivno o makroekonomskim rezultatima Srbije
ARANŽMAN
NBS: MMF pozitivno o makroekonomskim rezultatima Srbije
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je na kraju posete povodom trećeg razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa u okviru stendbaj aranžmana ocenila da su dobri makroekonimski pokazatelji Srbije, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE