GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Stanje je nešto gore nego što sam očekivao, ali ne bih pretjerivao

Tomašević: Stanje je nešto gore nego što sam očekivao, ali ne bih pretjerivao
PRVI DOJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 12:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević preuzeo je dužnost od zamjenice gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević.

U Gradskom poglavarstvu dočekan je pljeskom, a potom je sa zamjenicima iza zatvorenih vrata obavio službenu primopredaju vlasti.

Nakon sastanka se sa svojim pročelnicima obratio se javnosti.

"Završili smo sastanak o primopredaji. Sastanak je bio otvoren i konstruktivan, hvala na tome. Dobili smo 2000 stranica izvješća, trebat će nam neko vrijeme za to. Financijsko stanje nije dobro, već danas ćemo se baviti time, imat ćemo sastanak s pročelnicom. Optimistični smo, vjerujemo da ćemo da prebroditi izazove", rekao je Tomašević na početku obraćanja.

Što to znači da financije nisu dobre?

"Dobili smo rješenje o izvršenju proračuna za prošlu godinu i neke podatke za ovu. Generalno, financijska situacija nije dobra. Voljeli bismo proći sve s pročelnicom pa ćemo govoriti dalje u javnosti. Ne bih sada o detaljima jer vam to neće dati punu sliku zbog drugih varijabli koje isto treba uzeti u obzir", kaže.

"Vjerujem da ćemo vrlo brzo pohvatati konce, ali za neke stvari će nam trebati vrijeme", rekao je.

Najavio je i sastanke s upravama tvrtki u sastavu Holdinga.

"Mi ćemo dati sve od sebe i vjerujemo da do poskupljenja neće doći. Postoji rješenje za ovu situaciju, detaljnije ćemo o tome govoriti u sljedećim danima", kaže.

"Razgovori sa SDP-om su dobri, još nisu gotovi. Razgovaramo o programskoj suradnji, o cijevima koje moramo ostvariti, isto tako o pozicijama u Skupštini. Konstituirajuća sjednica će biti 17. lipnja, do tada svi razgovori moraju biti završeni", kazao je.

Pitaju ga je li mu Pavičić Vukičević dala neke savjete.

Bilo je nekih savjeta, bilo je konstruktivno i otvoreno. Neke savjete bih ipak zadržao za sebe", rekao je Tomašević. "Velik teret je na ZET-u, kredit od pola milijarde, to su neke stvari kojima ćemo se baviti sljedećih dana".

"U nizu europskih metropola je javni prijevoz subvencioniran, negdje i 100 posto. Vjerujemo da imamo rješenje za probleme", kazao je.

"Nešto je gore nego što sam očekivao, ali ne bih pretjerivao"

"Nešto gore je, ali ne bih pretjerivao", kaže.

"Važno je da žičara ne stvara preveliku buku. Ja nisam htio ovakvu žičaru. Problem je ako žičara ne ostvaruje nikakve prihode, zato nam je u interesu da se to što prije riješi."

Upitan je ima li već nasljednika na mjestu pročelnika za obrazovanje umjesto Ivice Lovrića koji je podnio ostavku.

"Danas ćemo donijeti odluku o novom pročelniku, o tome ćemo obavijestiti javnost", odgovara.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Jelena Pavičić Vukičević, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
SIGNALI
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
WASHINGTON - Raspoloženje američkih potrošača o gospodarskom stanju u zemlji porastao je u ožujku na najvišu razinu u posljednje tri godine, prema podacima Sveučilišta u Michiganu, čiji je indeks porastao sa 76,9 u travnju na 79,4 boda.
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
TRGOVINA NA MALO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
LJUBLJANA - U veljači je realni prihod od prodaje u trgovini na malo ponovno smanjen i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U trgovini motornim vozilima bila je niža u mjesečnoj, a viša u godišnjoj usporedbi, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE