GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tivat dobio 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala

Tivat dobio 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 17:41
Autor: SEEbiz
TIVAT - Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat uradio je 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala na području te lokalne samouprave.

Sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović kazao je da je u pitanju inovacija koja je započela prošle godine.

- Prije mjesec smo dobili prve virtuelne VR naočare, putem kojih se mogu pogledati investicioni potencijali opštine - saopštio je Vujović.

U pitanju je pilot projekat kroz koji su za sada obrađene tri investicione lokacije - uvala Zagreb, sportski kompleks Župa i buduća akademija fudbalskog kluba Arsenal, prenosi Radio Tivat.

- Prezentacija je urađena na najsavremeniji tehnološki način koji je dostupan u ovom trenutku - rekao je Vujović.

Kako je objasnio, suština je da se budućim investitorima olakša prezentacija investicionih potencijala opštine, da ne moraju da idu na samu lokaciju.

- Dovoljno je staviti vurtuelne naočare i kroz trominutni film pogledati šta nudi neka lokacija. Osim te tri, pokriveni su i kadrovi šireg dela Tivta, uključujući nautičko naselje Porto Montenegro i turistički kompleks Luštica Bay - naveo je Vujović.

Zainteresovani investitori na taj način mogu da steknu kompletnu sliku o prirodnim lepotama tivatske opštine i investicionim lokacijama sa svim parametrima o budućoj izgradnji koja je moguća na određenoj lokaciji.

Video zapisi se mogu aploadovati, odnosno dodavati novi sadržaji.

- Kako se Tivat bude razvijao, kako budu interesantne pojedine lokacije, one se mogu dodavati u taj video sadržaj. Na taj način će se obezbediti jedna sasvim nova prezentacija i obezbediti jedan sasvim novi pogled na Tivat - smatra Vujović.

Namera je da se virtuelna prezentacija investicionih potencijala uskoro predstavi i široj javnosti.

Tagovi: Tivat, 3D virtuelna prezentacija, Luštica Bay, Petar Vujović
PROČITAJ I OVO
Svetska banka novoj vladi Srbije preporučuje dva prioriteta
PREPORUKE
Svetska banka novoj vladi Srbije preporučuje dva prioriteta
BEOGRAD - Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ngdeva preporučio je dva prioriteta za novu vladu Srbije – konsolidaciju zdravstvenog sistema i nastavak reformi.
Ekonomija eurozone pala u listopadu, drugi koronaval pogodio sektor usluga
PAD
Ekonomija eurozone pala u listopadu, drugi koronaval pogodio sektor usluga
BRUXELLES - Gospodarstvo eurozone palo je u listopadu budući da je ubrzani rast u industriji nadjačalo naglo pogoršanje u sektoru usluga u uvjetima drugog vala pandemije koronavirusa, pokazalo je u petak istraživanje londonske kompanije Markit.
Javni dug Srbije premašio 27 milijardi evra
ZADUŽENOST
Javni dug Srbije premašio 27 milijardi evra
BEOGRAD - U 2020. godinu Srbija je ušla sa javnim dugom od 24,3 milijarde evra (oko 53 odsto BDP), dok je zaduženost zemlje trenutno premašila 27 milijardi evra, što je nešto više od 58 odsto bruto domaćeg proizvoda, izjavio je za biznis.rs specijalni savetnik Fiskalnog saveta Srbije Slobodan Minić.
Zabrane putovanja u inozemstvo pomažu ruskoj ekonomiji
EFEKTI
Zabrane putovanja u inozemstvo pomažu ruskoj ekonomiji
MOSKVA - Rusko gospodarstvo moglo bi ove godine profitirati za čak 30 milijardi dolara, jer su građani zbog restriktivnih mjera u pandemiji više trošili rublje u Rusiji nego na putovanjima u inozemstvu, procjenjuju ekonomisti.
Britanija s Japanom potpisala pri post-Brexit trgovinski sporazum
SLOBODNA TRGOVINA
Britanija s Japanom potpisala pri post-Brexit trgovinski sporazum
TOKYO - Japan i Velika Britanija potpisali su u petak u Tokiju sporazum o slobodnoj trgovini, koji će stupiti na snagu krajem trenutnog post-brexit tranzicijskog perioda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE