GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska priprema obustavu ekonomskih aktivnosti, preminulo još 838

Španjolska priprema obustavu ekonomskih aktivnosti, preminulo još 838
OGROMNI PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2020 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
MADRID - U Španjolskoj je u nedjelju preminulo novih 838 osoba od koronavirusa čime je njihov broj porastao na 6.528, u trenutku kada vlada kreće u obustavu svih gospodarskih aktivnosti u zemlji osim nužnih.

Španjolska je nakon Italije druga zemlja po broju preminulih i četvrta po broju zaraženih u svijetu. Ovo je najtragijčini vikend od izbijanja koronavirusa jer su i u subotu, u samo jednom danu, već preminule 832 osobe.

U nedjelju je broj novooboljelih porastao za 6.549 na ukupno 78.797 osoba. Diljem Španjolske otvaraju se improvizirane bolnice, poput najveće na madridskom velesajmu ili u predgrađu Leganés gdje je prenamijenjena košarkaška dvorana.

Medicinske sestre i liječnici, kojima nedostaje zaštitne opreme, izliječili su 14.709 pacijenata.

U nedjelju će biti održan izvanredni sastanak vlade na kojem će biti potvrđena dodatna mjera u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.

Od ponedjeljka će na dva tjedna biti obustavljene sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih, poput zdravstva, proizvodnje hrane, trgovina s hranom, medija, distribucije struje i plina.

Još od 14. ožujka stanovnici smiju izlaziti samo kako bi otišli na posao, u trgovinu s hranom, ljekarnu, bolnicu, kiosk, banku, benzinsku postaju ili prošetati psa. Sada neće smjeti niti na posao, osim ako nije okvalificiran nužnim u dokumentu koji će biti objavljen tijekom dana i stupiti na snagu u ponoć.

Premijer Pedro Sánchez u subotu je s konferencije za medije pozvao Njemačku, Nizozemsku i ostale zemlje EU-a koje se protive izdavanju zajedničke obveznice, kojom bi se prikupio novac za zdravstvo i nadoknadu gospodarske štete.

Tagovi: Španjolska, koronavirus u Španjolskoj, španjolska ekonomija
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE