GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Smanjuje se udjel rada od kuće

Slovenija: Smanjuje se udjel rada od kuće
RAD OD KUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2021 / 21:57
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Epidemija novog koronavirusa dovela je do procvata rada na daljinu, koji se, međutim, ove godine u značajnoj mjeri smanjio u Sloveniji, s poboljšanjem zdravstvenih uvjeta ovog ljeta.

Najviše zaposlenika radilo je od kuće cijeli dan početkom prosinca prošle godine, oko 17 posto, a najmanje u drugoj polovici lipnja ove godine, oko dva posto.

Kako je vidljivo iz podataka Državnog zavoda za statistiku, većina zaposlenika radila je od kuće cijele dane u razdoblju od prosinca 2020., budući da statistika prati te trendove, između 30. studenog i 13. prosinca prošle godine, i to 17,2 posto.

U međuvremenu je udio onih koji su radili kod poslodavca tada bio najniži, 57,6 posto. Naknadno se polako povećavao s inhibicijom širenja infekcija koronavirusom, dosegavši 80,7 posto između 14. i 27. lipnja ove godine, najviše od prosinca 2020. Sada se taj udio ponovno smanjuje, prema posljednjim podacima koji se odnose na razdoblje između 12. srpnja i 25, bio je 71,4 posto.

Najmanji udio onih koji su cijeli dan radili od kuće bio je 2,2 posto. Statističari su ga uočili između 14. i 27. lipnja. Između 12. i 25. srpnja bilo je na tri posto. Većina njih radila je dijelom od kuće, a dijelom na poslu između 10. i 25. siječnja (10,8 posto), a najmanje između 14. i 27. lipnja (7,1 posto).

Odsustva s posla sve dane zbog bolesti, brige o djeci, dopusta, čekanja na posao itd. prema statističkom zavodu, to je bilo najviše između 28. prosinca prošle godine i 10. siječnja ove godine, od 24,2 posto. Najmanje ih je bilo odsutno između 4. i 19. travnja te 2. i 17. svibnja (7,7 posto). Između 12. i 25. srpnja, kada su postali dostupni najnoviji podaci, 18,1 posto zaposlenika bilo je odsutno.

Tagovi: rad od kuće, rad na daljinu
PROČITAJ I OVO
NBS očekuje naglo snižavanje inflacije naredne godine
OČEKIVANJA
NBS očekuje naglo snižavanje inflacije naredne godine
BEOGRAD – Viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Ana Ivković iznela je danas na panelu „Da li je inflacija tranzitorna ili je došla da bi ostala?“ na 22. Beogradskom ekonomskom forumu da je dve trećine iznosa inflacije u Srbiji posledica prelivanja svetskih cena energenata i hrane na naše tržište i da se naredne godine može očekivati njeno snižavanje.
Njemačka industrija bilježi rast narudžbi u listopadu
NARUDŽBE
Njemačka industrija bilježi rast narudžbi u listopadu
BERLIN - Njemačka industrija je u listopadu, nakon dva mjeseca recesije, ponovno zabilježila rast narudžbi, objavio je u utorak Savezni ured za statistiku.
Očekivana božićnica prosječno 2.324 kune, 12 posto veća nego lani
BOŽIĆNICA
Očekivana božićnica prosječno 2.324 kune, 12 posto veća nego lani
ZAGREB - Božićnicu ove godine očekuje 72 posto zaposlenih i to u prosječnom iznosu od 2.324 kuna, nešto više nego prošle godine, pokazuju rezultati istraživanja s internetske tražilice Moj posao, objavljeni u ponedjeljak.
HUP oštro protiv izmjena Zakona o radu; evo što im sve smeta
PROTIVLJENJE
HUP oštro protiv izmjena Zakona o radu; evo što im sve smeta
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca nije podržala konačni prijedlog izmjena Zakona o radu jer su nakon dvije godine rada unutar radne skupine socijalnih partnera u zadnjoj fazi, tvrde, ubačene neke izmjene o kojima se uopće nije raspravljalo.
Hrvatska i SAD zaključuju Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja
SPORAZUM
Hrvatska i SAD zaključuju Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja
ZAGREB - Hrvatska i Sjedinjene Američke Države zaključuju dugo pripreman Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Njegovim se potpisivanjem u srijedu zatvara posljednje otvoreno pitanje između dviju saveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE