GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sistemski rasizam u korelaciji sa slabijim ekonomskim rastom

Sistemski rasizam u korelaciji sa slabijim ekonomskim rastom
KORELACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2020 / 19:51
Autor: SEEbiz
DALLAS - Sustavni rasizam i visoka razina nezaposlenosti među crnim i latinoameričkim Amerikancima stvaraju pritisak na američku ekonomiju, izjavio je u nedjelju predsjednik Federalnih rezervi Dallasa Robert Kaplan.

„Inkluzivnija ekonomija u kojoj svi imaju priliku značit će brži rast radne snage, brži rast produktivnosti i brži rast. I tako mislim da smo u pravu usredotočiti se na to i baviti se time, rekao je Kaplan za CBS.

Kaplan je rekao da se slaže sa svojim kolegom iz banke saveznih rezervi Atlante, Raphaelom Bostivem, jedinim afroameričkim tvorcem politike, koji je u petak uputio zalutali poziv na prestanak rasizma i iznio načine kako američka središnja banka može pomoći.

Komentar tvorca politike Feda prati tjedne javnih prosvjeda protiv policijske brutalnosti i rasizma nakon smrti Georgea Floyda 25. svibnja tijekom uhićenja u Minneapolisu. Policajac koji je gotovo devet minuta klečao po vratu Floyda dobio je otkaz i optužen za ubojstvo.

"To je u interesu Sjedinjenih Država", rekao je Kaplan.

„Demografske skupine u zemlji koje rastu najbrže su crnci i latinoamerikanci. Ako ne sudjeluju jednako, mi ćemo rasti sporije. "

Kaplan je rekao da su Fed u Dallasu te Federalne rezeerve godinama radili na poboljšanju treninga i obrazovanja vještina za crnce i latinoamerikance, koji su dugo izdržali višu razinu nezaposlenosti od bijelaca.

Ukupna nezaposlenost, koja je drastično porasla tijekom zaustavljanja ekonomije radi suzbijanja širenja koronavirusa, na opadanju je, rekao je Kaplan, dodavši da očekuje pozitivan rast zaposlenosti od lipnja.


Tagovi: rasizam, Robert Kaplan, američka ekonomija, nezaposlenost
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE