GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samo pravna sigurnost i prava porezna politika mogu dovesti više stranih investitora

Samo pravna sigurnost i prava porezna politika mogu dovesti više stranih investitora
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2018 / 12:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U organizaciji Udruženja stranih ulagača i Deloittea, te uz visoko prokroviteljstvo Predsjednice  Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, danas je održana međunarodna konferencija «Investicije u Hrvatskoj: Potencijali i Realnost». 

Otvorenju skupa nazočili su načelnica Odjela za opću pravosudnu politiku i vladavinu prava iz Glavne uprave Europske komisije Niovi Ringou, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva pravosuđa RH Josip Salapić, savjetnik predsjednika Vlade RH Tomislav Pokaz, predsjednik CRANE-a i izaslanik Predsjednice RH Davorin Štetner i brojni drugi gosti.

Nakon uvodnih govora uslijedila su tri izlaganja s naglaskom na bitne promjene i iskorake koje Hrvatska treba učiniti na području pravne sigurnosti i porezne politike. Ključni naglasak je na stabilnosti pravnog sustava, konzistentnom provođenju zakona te izradi poreznog sustava koji je primjeren hrvatskom gospodarstvu i njegovom budućem rastu.

Nakon prezentacija održan je glavni panel na kojem su sudjelovali načelnica Odjela za opću pravosudnu politiku i vladavinu prava iz Glavne uprave Europske komisije Niovi Ringou, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva pravosuđa RH Josip Salapić, predsjednik Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec, partnerica iz Deloitta Helena Schmidt, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva Regionalna razvojne agencija Međimurje Jako Horvat i direktor Kaspar papira Davor Belić.

Konferencija je zaključena s usporednom analizom Hrvatske sa zemljama EU te zemljama srednje i jugoistočne Europe. Područja koja su identificirana za poboljšanje investicijske klime su smanjenje poreza na dohodak i poreza na dobit, porezne olakšice za ulaganja u istraživanje i razvoj, IT sektor i druge strateške sektore pojedine zemlje, proaktivna državna politika u privlačenju stranih ulaganja i poslovno-politička stabilnost u cjelini.

Uz predstavnike Vlade Republike Hrvatske, državnih institucija i vodećih investitora, konferencija je privukla veliki broj predstavnika diplomatskog zbora, medija i poslovne zajednice iz Hrvatske i inozemstva. 

Tagovi: pravna sigurnost, porezna politika, strani investitori, strane investicije
PROČITAJ I OVO
Šestović: Srpski BDP ove godine pada 3%
SVETSKA BANKA
Šestović: Srpski BDP ove godine pada 3%
BEOGRAD - Globalna projekcija govori da će pad svetske ekonomije u ovoj godini biti oko 4 odsto, u Evropskoj Uniji preko 8 procenata, u regionu Zapadnog Balkana očekuje da će pad biti oko 4,8 odsto, a u Srbiji 3 odsto.
Hrvatska među 17 članica EU s viškom u proračunu u 2019.
PRORAČUN
Hrvatska među 17 članica EU s viškom u proračunu u 2019.
BRUXELLES - Hrvatska je uz još 16 zemalja Europske unije (EU) u 2019. bilježila višak u proračunu, ali je javni dug bio iznad gornje propisane granice od 60 posto BDP-a, pokazala je u četvrtak druga procjena Eurostata.
Svjetska banka: Pandemija snažno ekonomski pogađa zapadni Balkan
POSLJEDICE
Svjetska banka: Pandemija snažno ekonomski pogađa zapadni Balkan
WASHINGTON - Države zapadnog Balkana će u 2020. zbog pandemije prouzročene koronavirusom doživjeti realni pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 4,8 posto, a najteže će posljedice osjetiti Crna Gora, Kosovo i Albanija, procjenjuje se u najnovijoj analizi Svjetske banke (WB).
Zemlje EU-a znatno povećale zaduživanje u drugom tromjesečju
DUG
Zemlje EU-a znatno povećale zaduživanje u drugom tromjesečju
BRUXELLES - Javni dug u Europskoj uniji i eurozoni snažno je porastao u drugom tromjesečju zbog pojačanih potreba zemalja za financiranjem kako bi se ublažile posljedice pandemije koronavirusa, pokazalo je u četvrtak izvješće Eurostata.
Plenković: Do kraja godine ukupno 7,5 milijardi kuna za plaće
PLAĆE
Plenković: Do kraja godine ukupno 7,5 milijardi kuna za plaće
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak na sjednici vlade da će ukupna državna izdvajanja za plaće radnika u privatnom sektoru do kraja godine dosegnuti 7,5 milijardi kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE