GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rast zaliha industrijskih proizvoda na mjesečnoj razini

Rast zaliha industrijskih proizvoda na mjesečnoj razini
ZALIHE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 08:50
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u svibnju 1,5 posto veće u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini pale za 1,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), na mjesečnoj razni su povećane zalihe trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 9,1 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 2,6 posto i intermedijarnih proizvoda, za 2,2 posto.

Istodobno su zalihe energije pale za 9,9 posto te kapitalnih proizvoda za 1,3 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe energije porasle 6,5 posto, intermedijarnih proizvoda za 9,3 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 13,5 posto.

Zalihe netrajnih proizvoda za široku potrošnju su istodobno smanjene za 9,5 posto, a kapitalnih proizvoda za 7,8 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju svibnju su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji porasle za 1,5 posto, a u rudarstvu i vađenju za 1,3 posto.

Na godišnjoj razini su zalihe u prerađivačkoj industriji pale za jedan posto, a u rudarstvu i vađenju za tri posto.

Tagovi: zalihe industrijskih proizvoda, industrija, hrvatska industrija
PROČITAJ I OVO
Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana i u rujnu
TREND
Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana i u rujnu
BERLIN - Očekivanja poslovnih čelnika u Njemačkoj pogoršana su u rujnu treći mjesec zaredom zbog pada aktivnosti u industriji pod utjecajem tvrdokornih problema u nabavnim lancima, pokazalo je u petak istraživanje instituta Ifo.
Ugodno iznenađenje: Zaposlenost rasla i u kolovozu
TRŽIŠTE RADA
Ugodno iznenađenje: Zaposlenost rasla i u kolovozu
ANALIZA - Prema podacima DZS-a, na kraju kolovoza broj ukupno zaposlenih iznosio je 1.588.965 osoba što je za 0,1% više u odnosu na srpanj, dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine broj ukupno zaposlenih bio viši za 2,1%.
Vlada prihvatila alokaciju MMF-ovih posebnih prava vučenja vrijednih 828,2 mln eura
ZELENO SVJETLO
Vlada prihvatila alokaciju MMF-ovih posebnih prava vučenja vrijednih 828,2 mln eura

ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku o prihvaćanju sredstava na osnovi opće alokacije posebnih prava vučenja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a riječ je o 828,2 milijuna eura, koja se ne mogu koristiti za financiranje obaveza javnog sektora.

Marić osniva 14 novih odjela zbog eura
POTEZI
Marić osniva 14 novih odjela zbog eura
ZAGREB - Pored još nepoznatih efekata koje će na Hrvatsku imati uvođenje eura, zasad je jedino sigurno da će prelazak na zajedničku europsku valutu kao posljedicu imati povećanje broja rukovoditelja na razini Ministarstva financija, a moguće i nova zapošljavanja.
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
PRIJEDLOZI
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu predložila novi Opći sustav povlastica (OSP), kojim želi osigurati da zemlje u razvoju poštuju ekološke standarde i odredbe o ljudskim i radnim pravima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE