GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi fiskalni poticaji Amerikancima već ovoga vikenda na bankovnim računima

Prvi fiskalni poticaji Amerikancima već ovoga vikenda na bankovnim računima
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2021 / 08:10
Autor: SEEbiz / H

WASHINGTON - Amerikanci će prve izravne isplate iz programa fiskalnih poticaja vrijednog 1.900 milijardi dolara, koji je usvojen ovoga tjedna u Kongresu, već ovog vikenda dobiti na svoje bankovne račune, objavio je u petak odjel riznice i unutrašnjih prihoda američkog ministarstva financija.

Prva tranša od 1.400 dolara poticaja obrađena je u petak, a dodatne velike serije isplata slat će se izravno kao depoziti ili poštom kao čekovi ili na debitne kartice u idućim tjednima, kazali su dužnosnici.

Četveročlana obitelj, s godišnjim primanjima do 150.000 američkih dolara, dobit će 5.600 američkih dolara. Za razliku od prva dva isplaćena poticaja, koja su bila ograničena na djecu mlađu od 17 godina, ovaj će krug poticaja ići za sve uzdržavane članove obitelji, uključujući studente, odrasle osobe s invaliditetom, roditelje i bake i djedove.

Dužnosnici tog odjela ističu da porezni obveznici ne trebaju ništa poduzeti kako bi primili uplatu, a ona će se temeljiti na poreznim prijavama za 2019. ili 2020., ovisno o tome koja je posljednja podnesena ili podacima koje su porezni obveznici prošle godine dostavili poreznim vlastima.

"Cilj je sve obaviti što je brže moguće", poručio je jedan od dužnosnika.

Administracija predsjednika Joe Bidena ističe da će isplate poticaja iz paketa fiskalnih poticaja koji je ovoga tjedna usvojen u Kongresu, i druge predviđene mjere, potaknuti gospodarski rast i pomoći Amerikancima pogođenim pandemijom covid-19, koja i dalje svakodnevno oduzima 1.400 života u SAD-u.

Gotovo 160 milijuna američkih kućanstava primit će oko 400 milijardi američkih dolara izravnih isplata od po 1.400 američkih dolara po osobi, i to onima koji zarađuju do 75.000 američkih dolara godišnje, odnosno parovima koji zarađuju do 150.000 američkih dolara. Oni koji zarade više, ali manje od 80.000 dolara ili 160.000 dolara po paru, dobit će smanjene iznose poticaja.

Tagovi: fiskalni poticaji, Bidenov paket, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
ZABRINUTOST
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
NEW YORK - Izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon zabrinut je da bi se američko gospodarstvo moglo suočiti s ponavljanjem problema koji su kočili zemlju tijekom 1970-ih.
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
IZNENAĐENJE
Neočekivani rast njemačkog privatnog sektora
BERLIN - Privatni sektor u Njemačkoj doživio je neočekivani rast ovog mjeseca, koji je bio potaknut solidnim rastom u sektoru usluga.
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
SIGNALI
Slovenija: U travnju zabilježeno najbolje raspoloženje potrošača od veljače 2022
LJUBLJANA - Pokazatelj povjerenja potrošača u travnju je u odnosu na ožujak poboljšan za tri postotna boda. Njegova je vrijednost najviša od veljače 2022., ali je i dalje tri postotna boda ispod dugogodišnjeg prosjeka, objavio je danas statistički ured.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE